lostyazilim
tr.link

Bağış Butonları

12 Mesajlar 1.537 Okunma
lstbozum
tr.link

Addison123 Addison123 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 356
  • Beğeniler 28 / 42
  • Ticaret 1, (%100)

zbam adlı üyeden alıntı

Merak ettiğim bi şey var yalnız bu konuda; kişisel blog için toplanan bağışlar yasal mıdır acaba? herhangi bir hukuki yaptırımı var mı buda önemli bir konu.

Hukuki yaptırımlardan ziyade vergi konusu önemlidir. Sonuçta kimseye zorla bir satış vs birşey yaptırılmıyor. Vergi konusunda ise Paypal bağış alırken komisyon+vergi kesiyor diye biliyorum ama yanlışım olabilir.

wmaraci
reklam

nettebugun nettebugun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Doktora öğrencisi.
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)

Addison123 adlı üyeden alıntı

Hukuki yaptırımlardan ziyade vergi konusu önemlidir. Sonuçta kimseye zorla bir satış vs birşey yaptırılmıyor. Vergi konusunda ise Paypal bağış alırken komisyon+vergi kesiyor diye biliyorum ama yanlışım olabilir.

PayPal komisyon kesiyor hocam, vergi değil. Bağış toplamak, Türkiye'de yasalarca belirlenmiştir: http://www.dernekler.gov.tr/tr/Mevzuat/2860-Sayili-Yardim-Toplama-Kanunu.aspx

Bunun dışında ne yazık ki yasalar bunu önlüyor.

F A K A T

İnternet gelirlerinden vergi de çoğunlukça ödenmiyor. Yani PayPal'dan veya bir başka kaynaktan hesaba para girdiği zaman bunun "neden (ne için)" geldiğini sorgulayan ve duruma göre vergi alan bir sistem bulunmuyor.

Bu sebeple, PayPal vasıtasıyla bağış alabilirsiniz, teknik olarak bir sorun bulunmuyor. Yasalara göre almamalısınız, bu da bir diğer gerçek; ama yasal olarak sorun çıkar mı? Şu an da olası değil bence.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al