Blogger tabanlı genel içerik sitesi

2 Mesajlar 598 Okunma
lostyazilim
smmexpress

Dorebar Dorebar ⇐⇐ Horror Story Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Yatırımcı
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** L**
  • Mesajlar 1895
  • Beğeniler 1159 / 1158
  • Ticaret 51, (%100)
Merhaba arkadaşlar. Öncelikli olarak konumu dikkatle okuyup ona göre yorumlamanızı arzu ediyorum. "Genel blog açsam tutar mı?" "Forum açsam tutar mı?" "Ne üzerine blog açmalıyım?" şeklinde kesinlikle düşünmüyorum.

WordPress neden düşünmüyorum?
Bildiğiniz gibi WordPress, sitenin her alanına müdahale edebileceğimiz esnek bir sistem, dolayısıyla şurası şöyle olsun, burası böyle olsun gibi gibi her gün bir değişiklik yapmak istemiyorum çünkü her geçen gün WordPress'te yeni şeyler keşfediyorum. Ama anti WordPress birisi değilim tam aksine çok seviyorum.

Neden Blogger düşünüyorum?
Öncelikli olarak, "Yaz-Gönder" çalıştığı için. Hali hazırda alınmış bir makale var ise, bu makaleye maksimum da 3-4 etiket girip yayınlama süresi çok kısa. Ücreti mukabilinde alınmış Seo uyumlu bir arayüz ile desteklendiğinde pek fazla ayar gerektirmeyen bir sistem. Ayrıca Google'ın kendi ürünü olması da cabası.

Ne düşünüyorum?
ThemeForest sitesinde amacıma uygun bir tema ararken, iki tanesi arasında kararsız kaldım ve ikisini birden alma kararı verdim.



Arasında kaldığım temalar Setiva ve BMAG lakin BMAG daha ağır basıyor. Blogu açıp, kendime ait .com uzantılı bir alan adına bağladıktan sonra temayı yükleyip, kullanım kılavuzundaki ayrıntıları eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra, temanın türkçeleştirilmesi, şahsımla ilgili ayarlamaları, faydası olabileceğini düşündüğüm bazı tema değişiklikleri vs. bunları da ayarladıktan sonra yayın hayatına geçirmeyi planlıyorum.

Sonrasında ne yapacağım?
Sürekli olarak hazır ve özgün makaleler satın alarak içerik eklemeyi ve blogumda olmasını istediğim konularda özgün makaleler yazdırarak her gün içerik eklemek istiyorum. Bu sayede tamamen özgün bir şekilde blogu ilerletmeyi düşünüyorum. Hazır makale alımı ve istediğim alanlarda makale yazdırabilmek için aylık 500 lira gibi bir bütçe belirledim.

İçeriğimi korumak adına Aylık 10$ ödeyerek DMCA'nın Protection PRO seçeneğini kullanacağım ve kendi yayınlamış olduğum yazıları sürekli olarak CopyScape ve benzeri uygulamalarla tarayarak kopyalanmasına engel olacağım.

Bu konuyu neden açtım?
Öncelikli olarak, bu fikrimi sizlerle paylaşmak gerçekten bana mutluluk veriyor. Sonrasında, satın almış olduğum temalarımın üzerinde, istediğim değişiklikleri kusursuzca yapabilecek, Blogger tema yapımına ve kod yapısını değişkenlerine hakim birisini arıyorum. Sonrasında, Al-Öde şeklinde çalışabileceğim, makale geçmişi muntazam ve sürekli bana istediğim kategorilerde içerik üretebilecek arkadaşlar arıyorum.

Sormak istediklerim
Blogu açıp, 15-20 içerik girdikten sonra Backlink paketlerini ne zaman almalıyım?
Başka forum ve bloglarda sitemin tanıtım yazılarını ne zaman yayınlamaya başlamalıyım?
Yayınlamış olduğum makale ve içerikleri sosyal medya da ne gibi yöntemlerle paylaşmalıyım?

Neden böyle bir şey yapıyorum?
Reklam geliri veya ticari çıkarlardan çok, böyle bir uğraşı edinmek istiyorum. İşin mutfağında her ne kadar benden çok makale editörleri emek harcasa da, bunun karşılığını maddi ve manevi anlamda benim veriyor olmamın, bu anlamda beni tatmin edebileceği duygusu inanılmaz derecede mutluluk veriyor. Yani işin ucunda şahsımın olduğu kaliteli bir blog oluşturmaktan öte değil amacım...

Söylediğim gibi;
Bu bağlamda bana sürekli özgün ve güncel içerikler üretebilecek, ellerinde hazır makale ve konu anlatımlarını ücreti mukabilinde benimle paylaşabilecek ve bunu düzenli hale getirebilecek arkadaşlar aramaktayım.
Ayrıca içeriklere eklenmek üzere hazırlanan görsellere WaterMark niteliğinde imza veya sitemin logosunu düzenli olarak ekleyecek birisini de aramaktayım.
Mevzu bahis blogun içerisinde illegal hiç bir paylaşım olmama koşuluyla beraber, uzmanı olduğunuz her konuda bana içerik üretebilmek için özel mesaj göndermenizi rica ediyorum. Antalya'da üniversite içerisinde bir esnafım, bu saatlere kadar dükkan işletiyorum. Eğer bir aksilik olmaz ise blogu yarın aktif hale getirip içerikleri satın almaya başlayacağım.

Her türlü fikir, eleştiri, ipucu ve önerilere açık olduğumu bildirmek isterim.

Saygılarımla.
amatoryus

kişi bu mesajı beğendi.

[Firma Rehberlerine Ekleme Hizmeti] TAM 500 Rehber!
wmaraci
reklam

kuvayi kuvayi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 55 / E
  • Meslek Haber Editörü
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad L** G**
  • Mesajlar 305
  • Beğeniler 56 / 55
  • Ticaret 3, (%100)
Her ne kadar web hizmetleri ve uygulamaları konusunda yeterli bilgiye sahip olmasam da fikrinizdeki ayrıntıları çok beğendim.

Konusunda uzman kişiler sizinle fikirlerinizi paylaşacaklardır umarım. Çünkü bu ülkenin temiz düşüncelere ve eylemlere çok ihtiyacı var gerçekten.

Projeniz ile ilgili olarak makale hazırlama konusunda çalışmak isterseniz; ayrıntılar için özel mesaj gönderebilirsiniz. Sadece makale yazarlığı konusunda tecrübe sahibiyim.

Başarılar dilerim, yolunuz açık olsun.

( Not: Bugünlerde ben de blog sayfaları hakkında yoğunlaştım. Ancak sizinkiyle en önemli farkı; ileriye dönük olarak ticari girişimler öncesinde bilgi alt yapısı oluşturmak adına. )
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al