lostyazilim
tr.link

Bu domine proje bulabilene Domaini Hediye Edeceğim

22 Mesajlar 2.607 Okunma
acebozum
tr.link

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)

cnrsgr adlı üyeden alıntı

Sevgili Abdulsamet,

Domain hakkında proje üretilmesini talep etmişsin ama, domainin .com.tr versiyonunun dolu olması tüm projelerin önünü tıkıyor. Üstelik üretim yapan bir firmanın .com.tr domain versiyonuyla hizmet vermesi, yasal olarak da birçok açıdan önünü tıkıyor. Bu bağlamda konuya yorum yapan arkadaşlara hak vermek lazım. :)

Proje üretmek değil de, "Ben olsam ne yapardım?" diye konuşmak gerekirse; .com.tr uzantılı domaine sahip olan firma ile iletişime geçer, niyetinin samimi olduğunu, domaini onlara vermek istediğini, karşılığında ise farklı bir sitede tanıtım yazısı gibi bir yazı yayınlayabileceğini, hatta arzu ederlerse kendi alanlarında yükselebilmeleri için Endüstriyel Mutfak sektörünü temeline alan bir blogu, "masraflarını onların karşılamaları" halinde .com domainine kurabileceğimi söylerdim. :)

Hocam çok güzel düşünmüşsünüz ama bu dediğiniz çok riskli bir işlem. Çünkü bunu yaptığım an onlara hakkımda yasal işlem başlatma yetkisi veririm böylelikle domaini zahmet etmeden elimden alırlar hemde yasal işlemle boştan yere bana ceza verebilirler. Bundan been bu riske girmeyi hiç istemiyorum.

Mutfak malzemeleri satmak dışındaki fikirleri ankete koyacağım, bunuda ekleyeceğim hocam :)

wmaraci
reklam

umayya umayya WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / K
  • Meslek Senarist/yazar/icerik editoru
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 192
  • Beğeniler 130 / 43
  • Ticaret 30, (%100)
Ben domaine talip değilim hocam sadece fikir olsun diye söyledim. Gerçekleştirme kısmını yapamam. Ama yapmak isteyen cikar belki.
ASametYildirim

kişi bu mesajı beğendi.

umayya40@gmail.com
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 4 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 4 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al