lostyazilim
tr.link

Cover Platformu Hakkında Düşünceleriniz

5 Mesajlar 977 Okunma
lstbozum
tr.link

Backhoe Backhoe Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yatırımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 556
  • Beğeniler 363 / 255
  • Ticaret 13, (%92)

Merhaba arkadaşlar,bu ara bir platform oluşturmayı düşünüyorum.
Kullanıcıların Coverlarını paylaşabileceği bir site olacak bu.
Sadece müzik üzerine kurulması planlandı.
Scorp tarzında uygulaması olacak ve videolar oradan yüklenecek ve Bilgisayardan da Video girişleri açık olacak.
Bu platform'da her önüne gelen cover yükleyemeyecek,belirli oylama vs gibi kriterler ile videolar onaydan geçecek ve anasayfaya düşecek.
Üyeler ise cover sahibi kullanıcıya site üzerinden bağış yapabilecek.

Sizce böyle bir platform tutabilir mi?
Şimdi insanlar buraya yükleyeceğine "Youtube,scorp vs." gibi yerlere yükler diyen arkadaşlar olacaktır ancak benim düşüncem teması sadece cover olan bir site tercih edilir ve kaliteli içerikler oluşturulursa tutulur.

Bu fikir hakkında düşüncelerinizi alabilir miyim?
Sadece fikir ile ilgili yorumlar istiyorum,bu platformu yapabilecek ve devam ettirecek güç var.

wmaraci
reklam

UgurDevrim UgurDevrim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Fotoğrafçı
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad U** D**
  • Mesajlar 10
  • Beğeniler 4 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Hararetli eleştiriler ve yorumlar olabilir cover videoları altında, bu açıdan günlük ziyaretçisi fazla olabilir. Fakat YouTube gibi insanların kanallar oluşturup kendi takipçilerine ulaşabildiği bir sistem varken neden bu siteyi tercih etmeliler ? Bu noktada bir fark yaratabilirseniz üyeleriniz coverlar yapmaya ve yüklemeye daha hevesli olacaklardır. Scorp tarzında deyince aklıma gelen şu oldu, mesela bir şarkının, ritmin, gamın vs. başlığı açılacak ve herkes o konuyla ilgili yeteneğini sergileyip oy almaya çalışacak. Beğenilenler ise o başlıkta üst sıralarda yer alacak. Bir de şu cover sahibi kullanıcıya bağış yapma olayını anlayamadım. Dinleyiciyi bağış yapmaya teşvik eden, müzisyenin ise bağış toplamaya gerek duyduğu neden ne olacak ? İyi çalışmalar... :)
Backhoe

kişi bu mesajı beğendi.

Mersin Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi

• Üyelik 06.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yatırımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 556
  • Beğeniler 363 / 255
  • Ticaret 13, (%92)

UgurDevrim adlı üyeden alıntı

Hararetli eleştiriler ve yorumlar olabilir cover videoları altında, bu açıdan günlük ziyaretçisi fazla olabilir. Fakat YouTube gibi insanların kanallar oluşturup kendi takipçilerine ulaşabildiği bir sistem varken neden bu siteyi tercih etmeliler ? Bu noktada bir fark yaratabilirseniz üyeleriniz coverlar yapmaya ve yüklemeye daha hevesli olacaklardır. Scorp tarzında deyince aklıma gelen şu oldu, mesela bir şarkının, ritmin, gamın vs. başlığı açılacak ve herkes o konuyla ilgili yeteneğini sergileyip oy almaya çalışacak. Beğenilenler ise o başlıkta üst sıralarda yer alacak. Bir de şu cover sahibi kullanıcıya bağış yapma olayını anlayamadım. Dinleyiciyi bağış yapmaya teşvik eden, müzisyenin ise bağış toplamaya gerek duyduğu neden ne olacak ? İyi çalışmalar... :)

Merhabalar,öncelikle fikrimi önemsediğiniz ve yorum atma gereksinimi duyduğunuz için teşekkür ediyorum.
Yüklenen coverlar belirli kriterler veya oylamalardan geçmeden anasayfaya düşmeyecek yani kullanıcıların kaliteli coverlar görebileceği bir yer olacak bu yüzden hararetli eleştiri geleceğini sanmıyorum,gelirse de şikayet etme yöntemi olur ve hemen silinir.
Youtube'dan fark olarak Youtube'da video yükleyince insanların coverları belirli videolar arasında kayboluyor ve neredeyse izleyeni bile olmuyor + saniyede bin bir tane cover videosu yükleniyor farklı dilden,farklı tarzdan.
Ancak burada sadece coverlar yer alacağı için insanların cover yükleyince ilk aklına burası gelecektir.
Scorp'un başlık yöntemi kullanılabilir ancak başlıklar şarkı üzerinden değilde Tarz olarak(rap,pop vs.) gibisinden ayrılabilir.
Cover sahibine bağış yapma olayına gelirsek,coverların sağ alt köşesinde "Paylaş" butonuna benzer bir "Bağış Yap" butonu yer alacak ve insanlar buraya tıklayıp Paypal üzerinden bağış yapabilecek.
Buraya cover yükleyecek insanların Popüler veya ünlü kişiler olacağını düşünmüyorum.
Yani Sesi güzel olan herkes burada bulunacak ve bu kişiler arasında Bir stüdyo kurmak isteyen,bir albüm çıkartmak isteyen veya müzik konusunda ilerleyecek maddi desteği bulunmayan insanlar var.Bu insanlara doğal olarak kullanıcılar yardım etmek isteyecektir.

Bu şekilde açıklayabilirim ve başka sorunuz veya merak ettiğiniz şeyler var ise yazabilirsiniz.

UgurDevrim UgurDevrim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Fotoğrafçı
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad U** D**
  • Mesajlar 10
  • Beğeniler 4 / 3
  • Ticaret 0, (%0)

Backhoe adlı üyeden alıntı

Merhabalar,öncelikle fikrimi önemsediğiniz ve yorum atma gereksinimi duyduğunuz için teşekkür ediyorum.
Yüklenen coverlar belirli kriterler veya oylamalardan geçmeden anasayfaya düşmeyecek yani kullanıcıların kaliteli coverlar görebileceği bir yer olacak bu yüzden hararetli eleştiri geleceğini sanmıyorum,gelirse de şikayet etme yöntemi olur ve hemen silinir.
Youtube'dan fark olarak Youtube'da video yükleyince insanların coverları belirli videolar arasında kayboluyor ve neredeyse izleyeni bile olmuyor + saniyede bin bir tane cover videosu yükleniyor farklı dilden,farklı tarzdan.
Ancak burada sadece coverlar yer alacağı için insanların cover yükleyince ilk aklına burası gelecektir.
Scorp'un başlık yöntemi kullanılabilir ancak başlıklar şarkı üzerinden değilde Tarz olarak(rap,pop vs.) gibisinden ayrılabilir.
Cover sahibine bağış yapma olayına gelirsek,coverların sağ alt köşesinde "Paylaş" butonuna benzer bir "Bağış Yap" butonu yer alacak ve insanlar buraya tıklayıp Paypal üzerinden bağış yapabilecek.
Buraya cover yükleyecek insanların Popüler veya ünlü kişiler olacağını düşünmüyorum.
Yani Sesi güzel olan herkes burada bulunacak ve bu kişiler arasında Bir stüdyo kurmak isteyen,bir albüm çıkartmak isteyen veya müzik konusunda ilerleyecek maddi desteği bulunmayan insanlar var.Bu insanlara doğal olarak kullanıcılar yardım etmek isteyecektir.

Bu şekilde açıklayabilirim ve başka sorunuz veya merak ettiğiniz şeyler var ise yazabilirsiniz.

Zamanında elektro gitar çalarken çok sıkıntı ettiğim bir konuyu yazayım son olarak. Cover yüklemesi yapan kişi icra ettiği müziğin notalarını da yazmak durumunda olursa aynı zamanda acemi insanlar için de güzel bir teşvik yöntemi olabilir. Mesela "Notalara Ulaş" gibi video altına koyulacak ekstra bir butonla bu uzun notalar gizlenebilir. Hatta projenizi hayata geçirirseniz bir Lissie - Mother coverı da ben yüklerim :D Tekrardan iyi çalışmalar...
Backhoe

kişi bu mesajı beğendi.

Mersin Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 06.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yatırımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 556
  • Beğeniler 363 / 255
  • Ticaret 13, (%92)

UgurDevrim adlı üyeden alıntı

Zamanında elektro gitar çalarken çok sıkıntı ettiğim bir konuyu yazayım son olarak. Cover yüklemesi yapan kişi icra ettiği müziğin notalarını da yazmak durumunda olursa aynı zamanda acemi insanlar için de güzel bir teşvik yöntemi olabilir. Mesela "Notalara Ulaş" gibi video altına koyulacak ekstra bir butonla bu uzun notalar gizlenebilir. Hatta projenizi hayata geçirirseniz bir Lissie - Mother coverı da ben yüklerim :D Tekrardan iyi çalışmalar...

Bu da güzelmiş.Geliştirme olarak eklenebilir :)
Şuanda tamamen planın bitmesi bekleniyor.
"Daha ne eklenebilir?" - "Nasıl daha farklı olunur?" - "Üyelerin rahatı için neler yapılabilir?" konularını düşünüyoruz.
Planın %70 gibi bir kısmı bitmiş durumda.
Plan tamamlandığında uygulama aşamasına geçilecek ve sonrasında SEO,Reklam vs gibi konulara girilecek.
Lissie-Mother'ı da sitemizde görmekten mutluluk duyarız.Hazırda varsa şuanda bile dinlemek isterim.
Kalite'den ödün vermek istemiyoruz.
Çeşitli yerlerdeki sesi güzel ancak popüler olmayan insanlara ulaşıp sitemize özel olarak cover yapmaları istenebilir başlangıç olarak.
Teşekkür ederim,sizlere de iyi çalışmalar iyi forumlar.
UgurDevrim

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al