-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
SKS
-
-
Ad Soyad
C** I**
-
-
-
Ticaret
51, (%100)
Merhaba arkadaşlar aklıma takıldı sormak istedim.
Misal oyunlar.com yayın hayatına 5 yıldır devam edıyor ben tutup oyunlarr.com domainini alıp bir site açsam ve onlar patent yaptırmamışlarsa ne kadar uygun olur, site uğraşılsa tutar mı yoksa farklı bir domain mi bakmak lazım, patent yaptırmışlarsa da ne olabilir
oyunlar.com örneğini öylesine verdim!
Smyrna35
Web Programming
Telefon Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Web Programcılığı
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Merhaba,
Patent yaptıramazlar çünkü bu jenerik bir domain olarak geçmesi gerekiyor ve jenerik domainlere patent başvurusu yapılamıyor.
Örneğin : oyun,spor,haber vb. jenerik isimli domainlere başvuru yapılamaz.Ama şöyle olursa bir marka adı tarzında wmoyun bu alan adına patent başvurusu yapılabilir.
Başka bir örnek vermek istiyorum.
Oyunskor.com sitesine karşılık oyunskorr.com sitesini alırsanız oyunskor un patenti olduğu için sitenizi kapattırabilir.
Smyrna35
Web Programming
Telefon Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Web Programcılığı
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Uygun olur film,oyun ve benzeri kelimeler genel bir kavram olduğu için patent başvurusu yapılamaz.Eğerki genel kelimeden çok şu tarz bir kelime olsaydı patenti olma ihtimali olabilirdi."ahmetinoyunları,mehmetinoyunları,mehmetinfilmi" gibi gibi çoğaltabiliriz.
filmlerr.com gibi domain alırsanız bir sorun olmaz ama tabi warez içerik olduğu için ayrı bir sorun teşkil edebilir diye düşünüyorum.