Uygulama : http://www.merttopuz.com/irregularVerbs/
Merhaba arkadaşlar, ufak bir proje geliştirdim. İngilizce alanında daha önce tasarladığım ve birkaç kişinin dikkatini çekmesi üzerine "uygulamasını yapalım" fikirlerinin havada kaldığı bir proje olmuştu. Bende bu konu ile ilgili şuan harekete geçebildim ve birçoğumuzun eğitim yıllarında sıkça ezberlemesi yönünde talimatlar aldığı Düzensiz Fiiller'i bir sözlük uygulaması haline getirdim.
Uygulama aslında bir web sitesi fakat mobilde bir Web Apps gibi davranmaktadır. Yani Chrome üzerinden "Ana Ekrana Ekle" diyerek bir uygulama misali kullanabilirsiniz.
Düzensiz olarak kabul görmüş bir fiilin birinci, ikinci veya üçüncü halini; bunun dışında doğrudan Türkçe karşılığını arayarak sonuçlara ulaşabilirsiniz.
Proje Nedir?
Düzensiz fiilleri arama kutusu üzerinden birinci, ikinci veya üçüncü hallerini yazarak, bunların dışında Türkçe anlamı ile arama yaparak diğer bilgilerine erişebilirsiniz. Bir çeviri sözlüğü mantığı ile çalışan uygulamamız girilen kelimeye göre veritabanına girişini yaptığımız kelimeleri baz alarak arama yapmaktadır.
Proje Detayları
Projeyi gerçekleştirme sebebim her yerde rahatlıkla fiilerin 3 hallerine de erişebilmektir. Akıllı cihazlarda Chrome tarafından tasarlanmış olan Web Uygulaması mantığı ile cihaza entegre çalışabilen uygulama herhangi bir yer kaplamadan internete erişebildiğiniz her yerden kullanılabiliyor. Ayrıca doğrudan link ile giriş yaparakta sözlüğe erişmeniz mümkün.
Mobil cihazınız dışında bilgisayarlarınızdan da rahatlıkla erişebilirsiniz. Aynı linki izlemeniz yeterlidir.
Akıllı Cihazlar İçin
Akıllı cihazlarda kurulumun nasıl yapılacağına dair oldukça hızlı ve pratik yöntemimize buraya tıklayarak erişebilirsiniz.
Uygulamanın geliştirilmesine yönelik her türlü fikre açığım. Eleştirilerinizi bekliyorum.