Merhaba arkadaşlar öncelikle 3 yıllık bir blog yazarı olarak samimiyete çok önem veririm. Bu nedenle bu yazıyı siteme hit çekmek için yazdığımı bilmenizi istiyorum. Aslında hepimiz bunun için paylaşımlar yapıyoruz. Çünkü insanlar yeni bilgileri sever ve bunların yanında sunulan promosyonları (altın tepside gelen örnekler) kullanmayı kâr zannederler.
Çoğumuz blog yazarak, portallarda güncel haberler paylaşarak,seo-web tasarım/programlama yaparak web'i kullanıyoruz. Siber hayatta o kadar farklı şeyler gelişmekte ki bunlardan yola çıkarak beyin fırtınaları yapıyor fikirler geliştiriyor ve uygulamak için çabalıyoruz. Çünkü istemeden rekabet etmek zorundayız. Bu yazıyı ilk okuyan kişide, son okuyan kişide benim rakibim, çünkü her ne olursa olsun amacımız bir kaynak sağlamak ve emeğimizin karşısında kullanıcının bize kazandırmasını beklemek. Riski büyük bir sektör.

Başlığa gelecek olursak. Özellikle makale yazarları için blogumda, "kullanıcıya nasıl ulaşırız" mantığıyla bir sürü yazı yayınladım. Yararlanan onlarca blog yazarı oldu, farkında olmadan danışmanlık yaptığım ve bana bir süre sonra teşekkür e-mailleri gelen bloglar oldu. Hatta o bloglar kadar başarıya ulaşmamıştım ki bir şeyin farkına vardım.
Wiki siteleri yani kullanıcıların bilgiyi güncel tuttukları ve doğruluğu kesin olan bilgi veri tabanları çok büyük ansiklopedilerdi ve biz bunları çok hızlı bir şekilde kullanmaya başlamıştık. 99 senesinde objektif bilginin yerini münazara meydanlarına benzemeyen fakat subjektif yorumların olduğu sözlükler aldı. Ekşi sözlük, Sedat Kapanoğlu tarafından kuruldu ve forumlardan öte bir şey ortaya çıktı. Hem kullanıcıların tüm fikirleri kaydediliyor hemde forumlardakine benzeyen tartışmalar çıkmıyordu.
Bende seo temellerini öğrenmeye çalışan acemi bir seo'cu (gerçekten acemiyim) olarak kelimelerin gücünü farkettim. Eğer iyi bir navigasyon kurulursa başlığı etiketlerden ibaret olan ve içeriği bu etiketlerin ortak noktası olan bir sistem kurabileceğimi düşündüm.
Bu sistemi oluşturalı 4 ay oldu. Şimdi tek eksiğimiz bu yeni konsepte ayak uyduracak üyeler bulmak. Tüm wmaracı'nı davet ediyor ve tüm yeni girişimcilere başarılar diliyorum.

THREE WORD SEARCH .com

Metehan Türkdönmez.