Aksaclii
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bak gerçekten projene güveniyorsan ve tübitak a başvur maddi yardım al
ama kesinlikle siteni kendin yaz. Sakın başka bir yazılımcıya yaptırma. Bakarsın yarın öbürgün siten popüler olur o zaman başın ağrımasın.
Bide projeni kimseye anlatma. Forumda bile xx proje tutar mı deme.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
SEO & Grafik
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
62, (%100)
Kardeşim neden Facebook, Twitter, bilmem ne gibi? Neden özgün olamıyoruz? Her zaman onlar gibi birşeyler yapmak istiyoruz?
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
önce siteyi bi açmak lazım(mantıken). daha sonra sitenin tutup tutmayacağı görülür. kimse fikre yatırım yapmaz.
ozergul.net/com
tiwaly
NodeJS / PHP / NoSQL
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
i** A**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
İlk olarak yok 500000 lira bilmem ne masrafı varmış, ona o para verileceğine şu işle uğraşsaymışsın, üçyüzelli milyon baloncuk yutmak lazımmış vs önerilerini arkanda bırakıp projeni çıkarman gerekli. Eğer yazılım bilmiyorsan yazılım öğren veya sağlam bir yazılımcı bul(Maliyet). Daha sonra projeni parçadan bütüne doğru planla, yolunu çiz, + larını - lerini gör kavra, SWOT analizi yap, gelir modellerini planla. Bu işlemden sonra projenin çekirdeğini oluşturan kısmın kodlamasını yap. İlla ki halka açılmak zorunda değilsin. Lokal olarak çalışabilirsin. Elle tutulur birşeyler yaptıktan sonra maddi destek için önünde istemediğin kadar kapı var.
Yalnız ben sana yapmaman gerekenleri söyliyeyim ki ona göre kafanda sen kur yapacağın işleri.
Kesinlikle "Benim şöyle bir fikrim var bana yatırım yapar mısınız?" diye firmalardan yada yatırımcılardan yardım istemeye çalışma çünki %99.99 başarısızlıkla sonuçlanır bu istekler. Kendini firmanın yerine koy. Sen olsan tutup tutmama olasılığı olmayan, maddi olarak var olmayan bir fikre para verir misin ?
Aynı şekilde "Ben facebook'un türkçesini yaptım çok güzel proje" şeklinde özgün olmayan fikirlerden de kaçınmaya çalış. Yapılan bir diğer hata ise gelir modeli planlaması olmadan hiçbir firma yada yatırımcıdan destek isteme. Bu yatırımcılar/firmalar sana kara kaşın kara gözün için destek olmuyorlar. Melek yatırımcı diye bahsedilen firmalar bile sana para vererek isim değerlerini yükseltmiş olurlar. Aynı şekilde yatırımcılardan maddi destek isterken de bu desteği tam olarak ne için kullanacağını, nerelere kanalize edeceğini iyi düşünmüş ve bunun bilgisini karşı firmaya kanıtlayabilir nitelikte olman gerekli. Kısacası "Ben projeyi bitiririm ama keyfim yok, para lazım para." şeklinde ki düşünce ile o proje ne yatırım bulur ne de biter.
Son olarak unutma ki "Ben bunu yaptım, özellikleri bunlar, bu şekilde çalışıyor ve ileride bunları bunları yapmayı planlıyorum ve şu şekilde gelir elde etmeyi düşünüyorum ama projemin şu noktasında maddi desteğe ihtiyacım var." demek "Benim süper projem var ama bana paralazım" demekten çok daha mantıklı bir karardır.
Önünde ki yolda şimdiden başarılar dilerim. Başlamak bitirmenin yarısıdır eğer sonuna kadar bıkmadan üzerine düşersen sağlam birşey çıkarabileceğinden eminim.
Dipnot: Gece gece uyku bastırdığı için imla hataları ve devrik cümleler olabilir. Hatalardan dolayu okuyan arkadaşlardan özür dilerim.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
ogrenci
-
-
Ad Soyad
A** E**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Hocam bende dusunuyorum bu aralar sosyal paylasim sitesi sadece turkler icin guzel bir script yazdirip 1 vps ile baslangic yapmayi dusunuyorum su aralar upload sitemden gelen gelirlerin hepsini biriktirip yatirim yapicam
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** Y**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Projem twitter facebook gibi değil çok farklı sadece onlar gibi farklı bir proje dedim. Yazılım için hangi kodlama dillerini bilmek gerekir?