Günümüz teknolojisi günden güne ileriye taşınmaya devam ediyor. Yeni araçlar yeni eşyalar keşfediliyor. Biraz düşünmenizi istiyorum. Biz milattan önce 10.000 yılına gitsek. Yaşamımızı sürdürebilirmiyiz? Bence hayır. Çünkü biz kültürümüzü ve yaşam tarzımızı benimsedik. Yaşamaya çalışsak bile günümüzde olan eşyaları arar gözümüz öyle değil mi? Öyle ben televizyonsuz, telefonsuz ve bilgisayarsız yaşayamam. Sadece biz değil. Millattan önce 10.000 yılında yaşayan birini günümüze getirsek. O da yaşayamaz. Çünkü o da bizim gibi taştan eşyalarını arar. Çünkü ona bizim eşyalarımız garip gelir. Onların ki bize garip gelmez. Çünkü biz onların yaşam tarzlarını ve eşyalarını teknolojimiz ve bilimimiz sayesinde nasıl yaşadıklarını araştırma fırsatımız var. Mısırlıların piramitleri, Babilin asma bahçeleri ve Çin seddinin nasıl yapıldığını günümüz teknolojisiyle ve bilimimizle açıklayamıyorlar. Sadece şunu söylüyorlar. " Onlar bizden daha gelişmiş bir teknolojiye sahiplerdi. Büyük bir felaketle yok oldular."
İlk makalem Yorumlarınızı bekliyorum. Makale yazarlığı yapmalımıyım?