Yaman
Yazıyor...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ş** Y**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Merhaba arkadaşlar. Ben gittigidiyor üzerinden satış yapmak istiyorum. Komisyon ücretleri bayağı var o konuda biliyorum. Sıfır sattığımız üründe fatura kesmemiz gerekiyormuş galiba. Bir yerden öyle duydum. Gittgidiyorda kişisel hesaplarda satış yapıyor. Ben perakendeciden alıp orada satmak istiyorum. Fatura kesmek için kurumsal bir şirket olmanız gerekiyor. Faturayı sanal olarak gittigidiyorun kestiğini düşünüyordum bu konuda. Kargo fiyatları çok yüksek. Kargo şirketleri yardımcı oluyor mu satış yaptığınızda? Bilgisi olan varsa bir el atsın yardımcı olsun.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
seo ve adwords
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
kargo şirketleri belli bir kotanın üzerinde satış yaparsan yardımcı olur. Atıyorum günde 10 adet kargolama yaparsan belli bir yüzde indirim yapılır.
Belki şöyle yaparsın. ürünü kargo ücretsiz yaparsın, kargo ücretini satış fiyatı üzerine eklersin. tabi sattığın ürünün fiyatı buna rağmen diğer satıcılarla kafa kafaya olmalı.
gittigidiyor gibi yerlerde çok yüklü satış yapıp, çok az kar koyarak bir strateji izlersen başarılı olursun.
Malı Alış Fiyatın + Satış Fiyatı üzerinden %10 gittigidiyor komisyonu, Satış Fiyatı üzerinden %18 KDV, + kargo ücreti, + kar payın = Satış Fiyatın
Diğer satıcılarla rekabet edebilecekse fiyatın, satışa başla :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
E-Ticaret ve SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
Y** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Gittigidiyor komisyon ücreti %10, ticari olarak bu işi yapıyorsan sattığın ürünün sıfır veya 2.el olması farketmez, devlete ticari olarak yaptığın her satışın faturalandırmasını yaparak vergisini ödemelisin. Gittigidiyor sadece senden %10 olarak kestiği komisyon bedelini hizmet faturası olarak senin adına keser.
Perakendeciden alıp satacaksın, ama satabilecek misin ? Fiyatların tutuyor ve satabiliyorsan sorun yok demektir. Ama her halükarda ticari olarak satış yaptığın için fatura kesmeden bu işi yürütmek sana pahalıya patlar. Yani Gittigidiyor senin yerine fatura kesmiyor onu bilmiş ol.
Kargo fiyatları için ise 1-10 desi arası kargoları Yurtiçi, Sürat gibi kargo firmaları ile 6 lira gibi bir rakamla türkiyenin her yerine gönderebilirsin.Bunun için Gittigidiyor'da satışını yaptığın siparişinin satış kodunu kargo firmasına bildirmen yeterli olur.Detay için yardımcı olurum.
Yaman
Yazıyor...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ş** Y**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Teşekkürler arkadaşlar. Gittgidiyor aldığı komisyondan vergiyi de ödüyor sanıyordum da galiba öyle değil. Satış yapıp fatura kesmemiz lazım. Fatura kesmek için kuruluş lazım. Yani kişisel olarak bu işi küçük çaplı bi şekilde yapmak mümkün değil.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
memur
-
-
Ad Soyad
H** Z**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Hocam ne urunu satacaksinzi
Yaman
Yazıyor...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ş** Y**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Hocam ev aksesuarları (vazo,mumluk vb.) ve hediyelik küçük şeyler.
edit : sahibinden.com'da kapıda ödeme ile yapsam aynı şeyler geçerli mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
memur
-
-
Ad Soyad
H** Z**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Sanalpazara bak komisyonlar düşük instagram dan satış dusun
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
sd
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
gittigidiyor hariç diger siteler (sahibinden, sanalpazar ... ) çok tutulmuyor. yuzde 10 komisyon alıyor. xml eklentisiyle tedarikçiden bilgileri otomatik cekecebilirsin.
kargo için mesela surat kargonun kampanyası var. atıyorum 1000 lira bakiye yukluyorsun, gönderim yaptıkca azalıyor. diger kargolara nazaran cok daha ucuz.
arkadaşların da soyledigi gibi kdv li fatura olması lazım. yoksa maliye ile ugrasırsın.
HeroTurk
Ne Mutlu Türküm Diyene!!!
Kimlik Onayı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Cnc programcısı
-
-
Ad Soyad
Ö** Ç**
-
-
-
Ticaret
47, (%100)
ben o kadar alışveriş yaptım fatura geldiğini görmedim. n11 deneyebilirsin. Ek iş olrak yapacaksan girme bence orada satış yapanlar dükkanı var genelde