lostyazilim

/* Google News - Bilgi Analizi */ ~ Haber Siteleri # Genel Konu # Sadece Doğru Bilgilerin Paylaşımı!

6 Mesajlar 963 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Regex Regex SEO & Law Consultant Kullanıcı
  • Üyelik 27.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Avukat
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 846
  • Beğeniler 256 / 527
  • Ticaret 106, (%100)
Merhabalar,

Özellikle 2014 yılından itibaren tüm webmasterlar olarak, "Google News" terimini duyar olduk, Google News kavramına aşina olduk. Artık Google'ın bu servisi neredeyse hayatımıza yerleşti, SEO uzmanları gibi Google News danışmanlığı diye bir meslek bile doğdu. Tanıtım yazılarında eskiden PageRank önemliydi, şimdi Alexa'nın, domain authority ve page authority'nin yanında Google News'e kayıtlı mı, değil mi? diye bakar olduk..

Google News'in ne olduğunu hepimiz sanırım artık biliyoruz. Google News, Google'ın Haberler uygulaması. Google'da aratılan güncel haber değeri taşıyan konularda göz önünde bulunduğu için en büyük hit trafiğini Google News'e kayıtlı olup, News'e haber düşürebilen sitelerin aldığını hepimiz kuşkusuz biliyoruz.

Google News'e kaydolabilen arkadaşlarımız bir hışımla gelip, forumda sevinç ve mutluluk dolu anlarını bizimle paylaşıyorlar.

* [COLOR=Red]Peki Google News bu kadar önemliyken, bu servise nasıl dâhil olacağız?[/COLOR]

Google News için bu zamana kadar herhangi bir çalışma yapmadım. Forumlarda, Türkçe ve İngilizce çeşitli SEO kaynaklarında yazılanları okuyup ek kaynaklardan da doğrulamaya çalıştım. Kendimce bir bilgi birikimi edindim ve ilk denememi mart ayı içerisinde yapmayı planlıyorum.

Domainimi seçtim. Henüz kayıtlı değil. Eğer sıfır domainle projeye girmek, dezavantaj sağlayacaksa yıllanmış bir haber domaini alacağım. İmtiyaz sahibi olarak nişanlım olacaktır. Ben ise gerekli yazılım, optimizasyon, uyumluluk, SEO ve içerik temeli hakkında siteye verim kazandıracağım. 1 ay gibi bir sürede Google News'e kaydolmayı planlıyorum. Eğer başarılı olamazsa 60 günlük süre içerisinde kesin olarak eksikleri gidererek yeni bir başvuru yapmayı düşünüyorum. Dediğim gibi şu an sadece beyin fırtınası yapıyorum. Projeye henüz başlamadım.

* [COLOR=Red]Peki, bu konuyu niçin açtın[/COLOR]?

Google News'e bir danışman eşliğinde veya bireysel çalışmalarıyla kaydolmayı başarabilmiş, bu hedefine ulaşabilmiş arkadaşlarımızın deneyimlerini ücretsiz bir biçimde aktararak diğer webmaster arkadaşlarımızın da bilgi ve fikir sahibi olabilmelerine olanak sağlamak istiyorum. Bu sayede verilecek doğru bilgilerden ben de eksiklerim (varsa) gidermiş olacağım ve bu doğrultuda çalışmalarımı başlatacağım.

Lütfen, konu hakkında kulaktan dolma bilgilerle donanmış kişiler yorum yaparak kafa karışıklığına neden olmasınlar. İnternet çağımızda bilgi kolay kazanılan bir şey değildir, biliyoruz ki en büyük sermaye de bilgidir. Bu bilgiyi pazarlayarak Google News danışmanlığı adı altında ticaret yapan arkadaşlara elbette ki saygım sonsuzdur. Ancak unutulmamalıdır ki, forumlar ticaret mecralarından önce bilgi paylaşım platformudur. Bilgiler, paylaşıldığı ölçüde çoğalır.

Bu yüzden yardımsever ve bilgisini paylaşmak isteyen arkadaşlarımızın konu hakkındaki fikirlerini de almak istiyorum. Böyle bir konuya öncü olmaktan dolayı memnun olduğumu da belirtmek isterim.

* [COLOR=Red]Benim bildiklerim?[/COLOR]

Kısa kısa, maddeler hâlinde olması gerekenleri listeleyeceğim. Bunlar üzerine de tartışarak, eğer bir yanlış bilgi varsa beraber giderelim ve konuda düzenleme yaparak doğru bilgiyi eskisiyle değiştirip ilave edelim.

• Domainin köklü ve yaşlı olması avantaj sağlar ancak şart değildir.

• Ücretli ve benzersiz bir yazılım, avantaj sağlar ancak WordPress altyapısına sahip premium bir tema ile de kayıt mümkündür.

• İçerikler tamamen özgün olmalıdır. Özellikle spot kısımlarında asla alıntıya yer verilmeyecektir.

• Künye sayfasında bazı bilgiler var bu bilgilerin doğru ve farklı kişilerin ad-soyadları yazılarak doldurulması zorunludur. Listeyi kabartmamak için örnek künye sayfasına köklü haber sitelerinden göz atabilirsiniz. İmtiyaz sahibinin özellikle GSM numarası ve e-posta adresi mutlaka olmalıdır. Editörler en az 3 kişi olmalı ve gece vardiyası için editör bilgisi de girilmelidir.

• Köşe yazarları kısmının zorunluluğu konusunda emin olamadım.

• Sitemap, site haritaları Google News için uygun olmalıdır.

• Google News başvurusu, sitede en az 200+ adet özgün haber girili olduktan sonra yapılmalıdır. 2 ay gibi bir süre sonra başvuru yapmak en idealidir ancak 1 ayda onaylanarak servise kabul görenler de bulunmaktadır.

• İçerikler kategorilere dağıtılmış; eşit dağılımda gitmelidir. Spor kategorisi daha zenginken, magazin kategorisi pasif olmamalıdır.

• İçeriklerde kullanılacak dil kişisel ve öznel olmamalıdır. Objektif bir dille, haber metinleri yazılmalıdır. Profesyonel editörlerle çalışmak bilgi sahibi veya makale yazabilme kapasitesine sahip olmayan arkadaşlarımız için daha mantıklıdır. Ben haberleri kız arkadaşımla birlikte özgün olarak gireceğim.

Google News'e kayıtlı bir siteniz olduğunda minimum 3.000-10.000 TL gibi miktarlarda satışa sunarak alıcısını rahatlıkla bulabileceğinizi unutmayalım. Ayrıca kötü niyetli bir site sahibiyseniz News kaydını gerçekleştirebilmeyi başarabildikten sonra spam yaparak da hit çekebilir ve Google News'ten çıkarılma, banlanma ihtimalinizin olmadığını ya da çok istisnai durumlarda ancak gerçekleşebilecek bir talihsizlik olduğunu da lütfen unutmayalım.

Konu hakkında, daha önce Google News'e kayıt işlemini gerçekleştirmiş ve öneri sunabilecek arkadaşlarımın önerilerini özellikle bekliyorum. Bu önerileri kendim için değil, tüm WM Aracı kullanıcıları için talep ediyor ve kendim ilk adımı atarak bilgi paylaşımına başlamış bulunuyorum.

Beyin fırtınasına katılımlarınız için herkese şimdiden teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

Saygılarımla,
İyi çalışmalar.
Sedat Heuristic Kotil

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

tecnomedya tecnomedya Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 2438
  • Beğeniler 24 / 701
  • Ticaret 8, (%100)
güzel kaynak emeğinize sağlık fakat bizim için zor yani :D
Regex

kişi bu mesajı beğendi.

Sedat Sedat Güzel Hayat Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bİlgisayar Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 687
  • Beğeniler 138 / 110
  • Ticaret 9, (%100)
Çok güzel anlatım elinize sağlık gerçekten herşey açık ve net
Regex

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 27.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Avukat
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 846
  • Beğeniler 256 / 527
  • Ticaret 106, (%100)

tecnomedya adlı üyeden alıntı

güzel kaynak emeğinize sağlık fakat bizim için zor yani :D

Benim hayat görüşüm, zor olan her şeyin üstüne giderek çözmektir. Çok zor şartlarda, zoru başararak şartları kolaylaştırmak temel ilkelerim arasındadır. Zoru gördüğümüz yerde kaçacak mıyız? Her şeyden kaçacaksak nasıl yaşayacağız? Belki de küçük problemler, kendi zihnimizde büyüttüğümüz için çok önemli sorunlar hâlini alıyor.

Size göre belki zor olabilir ancak bana göre tartışılması ve üzerine gidilmesi gereken bir konudur. Bu işi yapan ve kaydolan insanlar Google'ın babasının oğlu ya da Google mühendislerinin kankası değiller. Geçen gün ***'da gördüm, bir üye 1 ayda Google News'e girmeyi başarabilmiş ve bunun paylaşımını yapmış.

Sizin için zor olabilir ancak benim veya zoru başarmaya adapte olmuş insanlar için, bizim için zor diye bir şey yoktur.

Lütfen paylaşımlara köstek olacağınız yere destek olmayı da bilmiyorsanız, en azından yorum yaparak insanların hevesini kırıcı düşüncelerinizi içinizde saklayın.

wmaraci
wmaraci

Heuristic Heuristic Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Web Hacking, Exploits/Vuln.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 4777
  • Beğeniler 1139 / 2068
  • Ticaret 297, (%99)
Forum da gördüğüm eksik bir konu idi, baştan sona kadar okuyup aslında Beyin Fırtınası kategorisinde olması gereken ve büyük önem taşıyan bir çok arkadaşımızın aklındaki soru işaretlerini gidermek için açılan bu konuya değinerek paylaştığınız için teşekkür ederim. Bazı arkadaşlarımızın farklı değerlendirmesi olsa bile, bu işi bilen birisi olarak eksikliğin ve en önemlisi de olması gereken bir konunun bu kadar açık ve net olarak türkçe sunulması eşsiz bir lezzet olmuş diyebilirim.
Regex

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 27.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Avukat
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 846
  • Beğeniler 256 / 527
  • Ticaret 106, (%100)

Heuristic adlı üyeden alıntı

Forum da gördüğüm eksik bir konu idi, baştan sona kadar okuyup aslında Beyin Fırtınası kategorisinde olması gereken ve büyük önem taşıyan bir çok arkadaşımızın aklındaki soru işaretlerini gidermek için açılan bu konuya değinerek paylaştığınız için teşekkür ederim. Bazı arkadaşlarımızın farklı değerlendirmesi olsa bile, bu işi bilen birisi olarak eksikliğin ve en önemlisi de olması gereken bir konunun bu kadar açık ve net olarak türkçe sunulması eşsiz bir lezzet olmuş diyebilirim.

Bu güzel yorum için teşekkür ederim.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al