SEBTURKA adlı üyeden alıntı
Bizde(
Bende) ilkokuldan itibaren Türkçe, Matematik ve Tarih gibi dersler alıyorum hem de her yıl. Ama yinede internette araştırıyoruz bu derslerle alakalı şeyleri.
Dünyada en yaygın dil ingilizce. Ayrıca dünyadaki bir çok sömürge ülkesi ingilizce konuşuyor ama ilk yardım eğitimini bırak temel eğitimi dahi alamıyorlar.
Eğer ki, ilkokuldan beri söylediğiniz "dersleri" alsanız internette araştırma gereksinimiz olmaz. Ya dersleri eksik alıyor ve eksik noktalarınızı internette alıyorsunuz, ya da derslerden birşey almıyorsunuz o nedenle internette araştırıyorsunuz.
Bu olay farklı bir durum. Dersleri geniş zaman diliminde kullanırsınız. Ancak ilk yardımı "anlık" kullanırsınız. Bu hayat kurtarır, ya da eksik bir bilgiye sahipseniz kişiyi sakatlayabilir ya da öldürebilirsiniz. Bunun için ilk yardım eğitimi ilk okuldan beri eğitim hayatı boyunca tazelenerek tatbik edilerek öğretilmelidir. Tarih bilginiz, ya da matematiğin geometrik formülleri anlık durumlarda hayatınızı kurtarmaz ama ilk yardım kurtarır. Bunu da öğrenecekse birileri
Türkçe okuyarak öğrenmeli kanısındayım.
İngilizce bilip ne yapacaksınız. Yaralıya İngilizce sorup cevap mı alacaksınız, adam can derdindeyken...
İngilizce ilk yardımı bilmek, yurtdışına çıktığınızda eminim çok yardımı olacaktır. Ama burada sadece İngilizce bilen turist kovalamanız gerekir.