-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
öğretmen
-
-
Ad Soyad
M** İ**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Son olarak advance seviyesinde ingilizce kursuna gitmiş biri olarak artık yazmak istiyorum. Sadece yazmaya yönelik kurs aradıysam da bulamadım, bulduğum da özel ders dedi. O da bize uymadı. Sadece yazmaya,gerisi gelir diye düşündümse de 'i go to school' tarzı cümlelerden öteye gidemedim. Özellikle ingilizce makale yazan arkadaşların tavsiyelerini merak ediyorum. Kimseye bana işini öğretsin demiyorum. Ama yolu,yönetimi nedir? En azından bir ipucu yani isteğim.
herseyiblogluyorum.blogspot.com
70826
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
İngilizcen çok iyi değilse google translate ile yabancı sitelerden cümleleri paraphrase ederek başla. Gün geçtikçe, yazdıkça gelişip tamamen kendi özgün makalelerini yazabilirsin. Ek olarak ingilizce de makale yazarken dikkat etmen gereken belli başlı konular vardır. Advance seviyesinde kurs gördüysen öğrenmişsindir, o kurallara dikkat etmen anlaşılabilir olması için önemlidir. Örneğin karşılaştırma yapacaksan bir makalede compare&contrast türünde yazmalısın.
Being
İçeriklerin Gücü Adına!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Metin Yazarı/Editörü
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
91, (%100)
İstanbul'da ben bu tarz bir ders hazırlamayı düşünmüştüm içerik dünyası için ancak yeterli katılım olmayacağını düşündüğüm için sadece fikirden öteye geçmemişti :) Maalesef özel ders haricinde imkanlar son derece kısıtlı.
Şahsi tavsiyem; okumaktan beyninizin cılbır cılbır olması gerekiyor. İngilizce yazacaksanız İngilizce, Türkçe yazacaksanız Türkçe. Hatta sadece okumak da yetmiyor. İngilizce filmlerle, dizilerle İngilizcenin o dil yapısını hayatınıza katmanız gerekiyor.
Elinize bilgisayarı aldığınız anda bir roman düzeyinde yazılar çıkarmayı bekliyorsanız beklemeyin, bunu sadece sizin için değil herkes için tecrübeme dayanarak söylüyorum. İçerik dünyasında pişmek ve özellikle İngilizce'de doyurucu içerikler üretmek demek, yıllar süren bir süreç demektir.
Özet olarak;
- Bolca okuyun, hangi alanda içerik üretecekseniz özellikle o alandan farklı kalemleri okuyun
- Yazmak için kendizi zorlayın. Saçmalamadan you go to school olmadan İngilizce içerik üretemezsiniz.
- İçerikle ilgili çok sıkı bir araştırma yapın, yapın ki; ne yazacağınızı zaten biliyor olun.
3 kişi bu mesajı beğendi.
Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
öğretmen
-
-
Ad Soyad
M** İ**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
gorkemaslan adlı üyeden alıntı
İngilizcen çok iyi değilse google translate ile yabancı sitelerden cümleleri paraphrase ederek başla. Gün geçtikçe, yazdıkça gelişip tamamen kendi özgün makalelerini yazabilirsin. Ek olarak ingilizce de makale yazarken dikkat etmen gereken belli başlı konular vardır. Advance seviyesinde kurs gördüysen öğrenmişsindir, o kurallara dikkat etmen anlaşılabilir olması için önemlidir. Örneğin karşılaştırma yapacaksan bir makalede compare&contrast türünde yazmalısın.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam. Bir taraftan başlamak lazım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
öğretmen
-
-
Ad Soyad
M** İ**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Being adlı üyeden alıntı
İstanbul'da ben bu tarz bir ders hazırlamayı düşünmüştüm içerik dünyası için ancak yeterli katılım olmayacağını düşündüğüm için sadece fikirden öteye geçmemişti :) Maalesef özel ders haricinde imkanlar son derece kısıtlı.
Şahsi tavsiyem; okumaktan beyninizin cılbır cılbır olması gerekiyor. İngilizce yazacaksanız İngilizce, Türkçe yazacaksanız Türkçe. Hatta sadece okumak da yetmiyor. İngilizce filmlerle, dizilerle İngilizcenin o dil yapısını hayatınıza katmanız gerekiyor.
Elinize bilgisayarı aldığınız anda bir roman düzeyinde yazılar çıkarmayı bekliyorsanız beklemeyin, bunu sadece sizin için değil herkes için tecrübeme dayanarak söylüyorum. İçerik dünyasında pişmek ve özellikle İngilizce'de doyurucu içerikler üretmek demek, yıllar süren bir süreç demektir.
Özet olarak;
- Bolca okuyun, hangi alanda içerik üretecekseniz özellikle o alandan farklı kalemleri okuyun
- Yazmak için kendizi zorlayın. Saçmalamadan you go to school olmadan İngilizce içerik üretemezsiniz.
- İçerikle ilgili çok sıkı bir araştırma yapın, yapın ki; ne yazacağınızı zaten biliyor olun.
Öncelikle sizin gibi bir yazardan tavsiye almaktan duyduğum mutluluğu dile getireyim. Yazdıklarınızı dikkate alarak başlayacağım.Umarım, yani kendime pek güvenemiyorum her gün yazmak konusunda yazmak konusunda, her gün yazarak doyurucu içerik oluşturmaseviyesine çok sürmeden ulaşırım.
noop
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
domain alınır-satılır
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
direk başla.
tüm dünya anadili gibi ingilizce konuşmuyor. amerika da bile ingilizce bilmeyen fakat senelerdir yaşayanlar var. türkçe makale yazanlar da dünyanın hatasını yapıyor. de yi nerede ayıracağını bilmeyen makale yazarları dolu. az önce bir başka konuda biri türkçe ğretmeniyim yazmış meslek bölümüne ama "şuan" gibi basit bir hata yapmış.
yazarak kendini geliştirirsin.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Computer Programming
-
-
Ad Soyad
D** Ç**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Ben başladım bakar mısın alttaki iki yabancı siteye. Birine hit gelmeye başladı bile. Ama makale anlamlı mı bilmiyorum. Acaba okuyan anlıyor mu :-)
1 kişi bu mesajı beğendi.
🇹🇷🇹🇷🇹🇷
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
öğretmen
-
-
Ad Soyad
M** İ**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
@dogandeniz anlıyodur hocam, niye anlamasın :D Hem yaz dedi usta,bir yerden başlamak lazım