-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Diğer
-
-
Ad Soyad
O** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri, postdoc ve akademik kariyer yapanlara yönelik blogum var. Şu ana kadar 15 tane yazı yazdım. Biliyorum daha fazla yazmam lazım ancak zaman sıkıntısından dolayı biraz yavaş ilerliyorum. Bir yandan da sadece yazmak için yazmak istemiyorum. Sizce ne tür konulara yoğunlaşmam lazım? Akademik kariyer ya da lisans üstü (yüksek lisans ve doktora) hakkında merak ettiğiniz konular nelerdir?
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
A** O**
-
-
-
Ticaret
45, (%100)
Direkt kendi soru(n)larımı paylaşayım:
1) Türkiye'de post-doc olayındaki son gelişmeler nelerdir? (İş bulmak zor, bu da bir umut)
2) Doktora mezunlarının araştırmacı olarak çalıştırılması söylentisi vardı. %5 oranla bahsediliyordu. Ne zaman hayata geçirilecek veya olacak mı? (Madde 1 ile tümüyle aynı gerekçeden)
3) Doktoradan mezun olma şartına kredi olayı konuldu. Bazı üniversiteler 2017 öncesi girişli olanları hariç tutsa da, bazıları dahil tuttu. Bununla ilgili herhangi bir itiraz oldu mu? Yasaların eskiye dönük işletilmesine ilişkin genel kanı nedir? (Benim kişisel sorunum değil, ama mağduriyet yaşama durumu olanlar olabilir)