lostyazilim

Ne Dersiniz?

9 Mesajlar 1.274 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

brown brown WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1748
  • Beğeniler 385 / 385
  • Ticaret 27, (%96)
Nasıl başlasam bilmiyorum o yüzden direk konuya giriyorum, günümüzde oyun yapmak isteyen, projelerini hayata geçirmek isteyen birçok kişi var. Ancak bu insanlara Wikipedia gibi sitelerin sunduğu teknik bilgiler dışında (ingizlice kaynakları saymak istemiyorum, zor oluyor) herhangi bir bilgi yok. Bende bu eksikliği gidermek için kendi "yorumlarımızı"da katarak bir kayna toparlayacağımız, bu arkadaşlara yol gösterecek bir site düşündüm.Ve size soruyorum;

Etkili olur mu, ne dersiniz?

wmaraci
reklam

Diyalog Diyalog Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Medya Editörü
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad I** K**
  • Mesajlar 441
  • Beğeniler 36 / 100
  • Ticaret 10, (%100)
Tutmaz bence herkez ister oyunum olsun diye ama herkez yapamaz yillar alir bir oyun yapmak. Sirketler zaten bu isi okullunda ogrenmis grafik ve kodlamayi bilen kisileri aliyor.Html oyun dersen onlar daha kolay ama tutulmuyor :)

• Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1748
  • Beğeniler 385 / 385
  • Ticaret 27, (%96)

Diyalog adlı üyeden alıntı

Tutmaz bence herkez ister oyunum olsun diye ama herkez yapamaz yillar alir bir oyun yapmak. Sirketler zaten bu isi okullunda ogrenmis grafik ve kodlamayi bilen kisileri aliyor.Html oyun dersen onlar daha kolay ama tutulmuyor :)

Ama zaten benim burda amacım insanlara oyun yapmayı öğretmek değil, yol göstermek, yani ben onlara hedeflerinde doğru yola ulaşmak için adımları öğretmek istiyorum,bilgilendirmek istiyorum ve sadece oyun yapımıyla ilgili değil daha geniş kapsamlı.

Bu arada avatarınızı çok beğedim :).

Diyalog Diyalog Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Medya Editörü
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad I** K**
  • Mesajlar 441
  • Beğeniler 36 / 100
  • Ticaret 10, (%100)

brown adlı üyeden alıntı

Ama zaten benim burda amacım insanlara oyun yapmayı öğretmek değil, yol göstermek, yani ben onlara hedeflerinde doğru yola ulaşmak için adımları öğretmek istiyorum,bilgilendirmek istiyorum ve sadece oyun yapımıyla ilgili değil daha geniş kapsamlı.

Bu konuda bilgi sahibi iseniz elvet boyle bir site acilir.Bazi programlar var 3D olarak oyun yapimi icin videolu bir sekilde gosterebilirsin.Genelde android oyunlar icin bu yontem kullaniliyor.

wmaraci
wmaraci

MehmetARIK MehmetARIK Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 626
  • Beğeniler 13 / 260
  • Ticaret 2, (%100)
Yapay zeka için C konusunda uzmansanız yol gösterebilirsiniz yada 3D modelleme uzmanıysanız. Yoksa siteniz bize ortaokulda öğretilen;
PROJE HAZIRLAMA VE PROBLEM ÇÖZMENİN BASAMAKLARI
konusunun dışına çıkamaz.
Hem yol göstermekte çok kısıtlı bir kavram. Üniversite oku, 3D öğren, yazılım öğren, yapay zeka öğren, programı satın al ve sat . Daha ne olabilirki
brown

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1748
  • Beğeniler 385 / 385
  • Ticaret 27, (%96)

Mehmet ARIK adlı üyeden alıntı

Yapay zeka için C konusunda uzmansanız yol gösterebilirsiniz yada 3D modelleme uzmanıysanız. Yoksa siteniz bize ortaokulda öğretilen;
PROJE HAZIRLAMA VE PROBLEM ÇÖZMENİN BASAMAKLARI
konusunun dışına çıkamaz.
Hem yol göstermekte çok kısıtlı bir kavram. Üniversite oku, 3D öğren, yazılım öğren, yapay zeka öğren, programı satın al ve sat . Daha ne olabilirki

Haklısınız, ama ben daha çok makalelerin olacağı bir site hayal ediyorum, mesela her konuya teker teker değinilecek, ve tek başıma yapmayacağım tabiki.

• Üyelik 26.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 626
  • Beğeniler 13 / 260
  • Ticaret 2, (%100)
Değinmek istediğin konu aşırı profesyonel birşey olduğu için işin uzmanlarını bulman şart.
Çok güçlü bilgisayarlar, stüdyolar, teknik altyapı, konusunda uzman insanlar (arayüz, etkileşim, animasyon, yapay zeka, doku kaplama, 3d tasarım, videolar, müzikler, oynanış, sanat yönetmeni, hikaye, kurgu, senaryo, çok pahalı programlar ve daha bilmediğim birçok şey...) . Zaten benim bildiğim Sobee Studios'dan başka büyük oyun stüdyosu yok Türkiye de. Kaynak ve bilgi yetersizliği çok çekersin. Programı kurup yapmayla olacak birşey olsa herkes oyun yapardı.

• Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1748
  • Beğeniler 385 / 385
  • Ticaret 27, (%96)

Mehmet ARIK adlı üyeden alıntı

Değinmek istediğin konu aşırı profesyonel birşey olduğu için işin uzmanlarını bulman şart.
Çok güçlü bilgisayarlar, stüdyolar, teknik altyapı, konusunda uzman insanlar (arayüz, etkileşim, animasyon, yapay zeka, doku kaplama, 3d tasarım, videolar, müzikler, oynanış, sanat yönetmeni, hikaye, kurgu, senaryo, çok pahalı programlar ve daha bilmediğim birçok şey...) . Zaten benim bildiğim Sobee Studios'dan başka büyük oyun stüdyosu yok Türkiye de. Kaynak ve bilgi yetersizliği çok çekersin. Programı kurup yapmayla olacak birşey olsa herkes oyun yapardı.

Geçen yıl CryTEK'te bir stüdyo açtı. Benim bahsettiğim şey uzmantv nin sadece bu konularla yönelecek kısmı gibi birşey aslında.

• Üyelik 26.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 626
  • Beğeniler 13 / 260
  • Ticaret 2, (%100)
Tabii o zaman iş benim dediğim gibi değil :) Güzel olabilir. Hem Türkiye'ye Google gibi bir teknoloji merkezinin kurulacak olması da söz konusu. İleriye dönükte düşünülebilir.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al