-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
yazılım uzmanı
-
-
Ad Soyad
B** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Merhaba Sevgili Forum Üyeleri
Ben uzun zamandır web,mobil uygulama ,sosyal medya ile beraber çeşitli çalışmalar yürütüyorum.
Fakat şu son sıralar dikkatimi çeken birşey var
Twitch yayıncılarının canlı yayından kesitleri alıp direk kanallarında paylaşan
birçok youtube kanalı fark ettim neden bunlar hiç telif yemiyor
sırf bu işi yapan 1-2 yıllık kanallar var ve izlenme abone oranları az da değil her yayıncının canlı yayınından kesitler paylaşmışlar telif ve yasal sorun değil midir bu?
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
35, (%100)
YouTube değil de Instagram ile ilgili bir mahkeme olayını anlatayım. Instagram'da fake hesap açan birisi resimlerin gerçek sahibi tarafından mahkemeye veriliyor telif nedeniyle. Mahkemenin kararı ise "sosyal medyada herkese açık olan bir kisisel paylaşımın başkaları tarafından paylaşılması sorun çıkarmaz ". Ayrıca YouTube ta 30 saniyeye kadar telifli olsa dahi kısa kesitleri paylaşabilirsiniz diye hatırlıyorum. Twitchte yayınlanan içerik sanırım sosyal medya olarak görülüp bu durumlar nedeniyle kabul edilebiliyor. Tabi yine başka durumlar da olabilir. Hatırladığım bunlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
makina müh.
-
-
Ad Soyad
H** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Knight online fan kanalım var YouTube da twitcht yayıncı videolarını klip alıp YouTube a yüklüyorum telif olmuyor gerçi benim para kazanma amaçlı değil yükleyip kendim izliyorum bilgisayarda yer kapmalamasin diye :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
yazılım uzmanı
-
-
Ad Soyad
B** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Yanıtlarınız için teşekkürler fakat şöyle ek bir durum var örnek videoda 1 saniye bile yüzünüz gözükse o videoya telif atma hakkına sahip oluyorsunuz birkez benim yayınımı paylaşan birisi olmuştu ve video kaldırtmam 10 dk filan sürdü