(Konu yeni site tanıtımı değildir)
Selam
Uzun zamandır bir şeyler karalamayı düşünüyordum. Hit derdi olmadan maddi kaygı yaşamadan sadece istediğim için bir site yapmak ve doldurmak. Zorla değil takiple siteme gelen okurlar. Önce spor alanında yazmak istedim ama malesef takip edecek potansiyel bir kitle göremedim. Okumak yerine ğızdan burundan kan fışkıran maçlar istiyorlar. Suçlamıyorum ama yazmıyorum da. Sonra aklıma "Nostaljik Bir Dedektiflik Serüveni" geldi. Eskiden gazetelerde ve mizah dergilerinde serüvenler varmış. Televizyon ve internet bu kadat yaygınlaşmadan önce insanların eğlence kaynağı buymuş. Bugünde böyle bir topluluk olabileceğini ümit ediyorum. Şahsım adına ben gerçekten bu tarz hikayeleri okumayı severim. Yazma konusunda yeterli olmayabilirim ama kimse bu yetenekle gönderilmiyor. Kafamda yazıya dökmek istediğim beni bile heyecanlandıran bir çok hikaye var. Bir karakter buldum kendime. Tarık Gümüşer. Özellikle baktım bu isimde biri var mı diye. Rastlamadım. (bilen varsa da söylemsin) Arthur Conan Doyle'un Sherlock Holmesi gibi bir karakter. Ama Türk ve Konyada yaşıyor. :) Bir çok açıdan insanlarda özgün olmadığı görüşünü uyandırsa da kısa sürede benzeri olmayan biri olduğunu herkes görecek. Deneme amaçlı sizlerin de beğenise sunmak ve önerilerinizi almak için bir başlangıç yaptım.
http://dedektiftarikgumuser.beraatozcan.com/
Şimdi nacizane ricam şu konularda tavsiyeleriniz.

-Sitenin teması sizce uygun mu?. Ben bir kaç tema içinde amacına uygun olarak bunu seçtim.
-Sizce bu fikir tutar mı?
-Okudysanız olumlu olumsuz eleştiri yapar mısınız? (kısa bir sürede deneme amaçlı yazdım)
-Googleda insanlar bu tarz hikayelere ne tarz aramalarla ulaşırlar. Mesela " dedektif hikayeleri oku" gibi aramalarla mı?
-Bir çok insan bu şekilde arama yapmaz ama yine de reklam ile takipçi olabilecek insanlara ulaşmam gerekiyor. Ne tarz bir tanıtımiş görür.
-Araştırmalarıma göre alanında tek olacak. Başka sitelerde bu tarz bir hikaye gönderme durumları var ama benim projem tamamen farklı. Sizin bildiğiniz böyle bir site var mı?

Merak etmeyin katilin uşak çıktığı romanlar gibi olamayacak ya da sigara izmartinden katilin annesinin kızlık soyadını bulmayacak Tarık Gümüşer.
-Bu arada isim nasıl? (kötü isim olmaz.Onları karakter iyi veya kötü yapar :) )
Bu siteden beklentim uzun vadede bir kitabı tamamlamak ve haftalık dizisini bekler gibi yazı dizisini bekleyen okuyuculara ulaşmak. Kemikleşen bir kitla-fan olursa (az da olsa) bir getirisi olur diye düşünüyorum. Ama kesinlikle amacım para kazanmak değil. Para 2.planda geliyor. Biraz ütopik mi oldu :) Neyse şöyle diyeyim para olsa da olur olmasa ama siz yinede para kazanma konusunda fikriniz varsa belirtin.
Çok yazdım başınızı ağrıttım. :o

Ek Olarak: Kesinlikle hit amaçlı bu yazyı yazdığımı düşünmeyin sadece öneri için yazdım. Hit için olsaydı subdomain site açmazdım.

Ek Olarak: %2.5 cevap geleydi iyiydi :) 25 kişi okumuş ama kimse yazmamış bu kadar mı kötü ? :)