Üstat; yazdıklarım lütfen moralinizi bozmasın veya karamsarlık yaratmasın , umarım yazdığım şeyler işinize yarayacaktır.
İlk olarak şuan ülkenin ekonomisi çok büyük bir sallantıda kriz ve batağın olmadığı sektör yok, büyük dediğimiz şirketlerin hepsinde ortalama olarak kayyum ve iflas erteleme var bu durumun sebebi de hem ülkenin bir dönem iktidarsız kalması, cemaat iktidar kavgası ve doğu da yaşanan olaylardır.
Bu yatırımınızı 2015 haziran öncesinde yapmış olsaydınız riskiniz yarı yarıya daha düşük olacaktır. Piyasa normal halindeydi. Bunu yazmamın nedeni iyi ölçüp biçin ona göre yatırım yapın. 2015 yılı kasım ayında ikinci işimi kurdum 20bin tl den fazla yatırım yaptım ve emin olun şuan benim için çöpe gitmiş durumda.
Piyasayı lütfen analiz edin ve işiniz için eğer iki koltuk gerekse yerine 1 koltuk, 2 kişi çalışacaksa iki kişi yerine çalışacak tek bir kişi bulun. Bu berbat yazımdan sonra sizin taleplerinize gelelim :)
Ofis kirası - çok farklı olabilmekle birlikte minimum 500 tl ( stopajıda unutmayın)
Vergi ve muhasebe işleri -
buradan tüm bilgileri alabilirsiniz makale bana aittir.
3 adet masa - ortalama ofis masalarını 200X3: 600 TL orta kalite diyebiliriz
3 adet sandalye - ofis koltuları min 100x3:300 tl
1 adet dolap - 100 tl diyelim
2 adet bilgisayar - bu detay tümüyle size ait
güvenlik kamerası - 300 tl civarı
1 adet grafik tasarımcı(maaşı) - kendiniz yeterlisiniz başlangıç için
1 adet yazılımcı(maaşı) - kendiniz halledebilirsiniz sanıyorum
reklam ücretleri - en berbat nokta burası :D çok yakıyor meret
kartvizit ücretleri - 25 tl (1000 adet)
Ne kadar bütçe çıkardıysanız onuda en az iki katıyla çarpın muhtemelen bu kadar para çıkacaktır cebinizden. 20 bin tl diye hesapladıysanız onu 40bin olarak değerlendirin.
Aklınızdaki farklı sorular olursa da cevaplamaya çalışırım.
Umarım hakkınız da hayırlısı olur.