riko
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** Ö**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Merhaba arkadaşlar. Forumda yeniyim. Selaminaleykum diyip soruma geçeyim.
Şimdi benim giyim siteleri üstüne kurulu bir sistem düşüncem var. Ben daha yapanı duymadım/görmedim. Bir tür kombin sistemi. Kendim hayata geçircek sistemim,düzenim,maddiyatım yok. Bu yüzden bunu büyük giyim sitelerine satmak istiyorum.gerçekten büyük bir brğeni toplayacak bir sistem. Sitelerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Bu sistemi satmak için patent gibi bir şey almam gerekli mi? Gerekliyse nasıl halledebilirim?
Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.
Telefondan yazıyorum. Yazılarda her hangi bir hata varsa affola.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
programcı
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
bence önce fikrinin yapılmamış olmasını araştır gerçekten yoksa ve satabileceğini düşünüyorsan o zaman yorum yapmamız daha mantıklı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Network Manager
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
fikrinin yapilmamis olmasini arastirmana gerek yok patent basvurusunu yaptiginda onlar senin yerine arastiriyorlar :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
bilgisayar mühendisliği
-
-
Ad Soyad
E** F**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
hocam eğer fikir iyiyse maddi yardım sağlayabilirim
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Front-End Developer, Harekat Memuru
-
-
Ad Soyad
V** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
patent konusunda tübitak destek vermekte, öncelikle fikrini net ve güzel bir şekilde açıklayıcı olarak yazıp noterde tastiklemeni öneririm ortalama 100 TL gider. sonra patent konusunda yeni bir ürün olmadığı için patent alman zor olacak faydalı model patent alman daha sağlıklı olacaktır. patent firmaları var onlar yardımcı olurlar ben tübitak desteği almama rağmen 1750 TL param gitti.
www.eimza.web.tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Youtube
-
-
Ad Soyad
B** M**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Siteden kendi tasarımını oluşturup yani kendi kombini oluşturup satın alamaksa yapıldı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ç** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
Sanırım sen geçenlerde konu açmıştın, oradaki yorumumu yineliyorum eğer ki güzel reklam akılda kalıcı domain ve güzel bir tema ile bütünleştirip yayabileceksen tutar. Tutacağı için de çaldırmamak adına patent alabilirsin. Ama Türk patent sistemi çok da detaylı değil %40 benzerlik oranını aşmadığı sürece benzerini yapabilirler.