magma017
☆ Tanıtım Video Hizmeti ☆
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
Merhabalar.
Öncelikle sorunumdan bahsedeyim. Şuan fikir olarak tasarladığım, tutma ihtimali yüksek olan bir proje var. Bu fikri somutlaştırmak adına yakın zamanda kurumsal firmalar ile görüşüp fiyat teklifleri alacağım. Ama aklımdaki projeyi direkt sunmak hiç işime gelmiyor açıkçası. Projeyi geliştirip kendileri yapabilir mesela. Güven problemi var. Bunu gizlilik sözleşmesi ile çözebileceğimi düşünüyorum. Ama internet ortamında bu sözleşme nasıl imzalanabilir? İmzalanabilir mi? Bu sözleşmeye güvenebilir miyim?
Teşekkür ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Avukat
-
-
Ad Soyad
T** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yapacağınız sözleşme neticesinde fikrinizin farklı kişiler tarafından uygulamaya geçmesini engelleyemezsiniz. Ancak projenizin patentini alırsanız, herhangi bir olumsuz durumda hukuki yönden işlemlere başlayabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Street Engineer
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Fikri mülkiyetler kanununa göre fikrinizin/projenizin dökümantasyonlarını gidip önce noterde onaylatın ve dilerseniz patent/faydalı model / marka müracaatı yaparak sağlama alın. Böyle bir yol ile, fikrinize birşey olmaz, kimse kullanamaz. Fikrinizden yola çıkılarak değişime uğratılarak birileri benzer birşey yapar mı? yapabilir. Bunun önüne geçemezsiniz. Ancak kilit noktalarda karşı tarafa "bu benim projem" diyerek yaptırımlar uygulatabilirsiniz. Marka Patent bu nedenle var.
İnternet üzerinden gizlilik sözleşmesi ASLA İMZALAMAYIN, projenizi de İMZALATMAYIN. Bir hukukçu ile bir Gizlilik Sözleşmesi hazırlayın ve kim ilgileniyorsa Projeyi sunmadan önce Gizlilik Sözleşmesini ISLAK İMZA ile imzalatıp güvenceye alın. Siz bu önlemleri aldıktan sonra isterlerse bire bir aynısını yapsınlar... Zararları büyük olur.