-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
iyi akşamlar herkese . acaba sizce, ingilizce içerikli " nasıl Türkçe öğrenebilirim ? " konusu üzerine bir site açsak tutar mı ?
yani, ilgilenen sayısı yüksek olur mu ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
"Tersine mühendislik" :))
Fikir güzel, Türkiye Türkçe'si öğrenen, öğrenmek isteyen birçok insan var. Gerek diğer Türk devletlerinde olsun, gerek yurtdışında doğup büyümüş ve Türkçe'yi iyi öğrenememiş Türkler olsun veya Türkiye'ye okumak için gelen yabancı öğrenciler olsun bayağı kitlesi var.
Fakat, sizin için rekabet önemli -ki burada rakibiniz çok gibi-. Çünkü Türklere ingilizce öğreten siteler aynı zamanda yabancılara da Türkçe öğretiyor :) siz ingilizce öğrenmek için girdiğiniz sitede hello = merhaba diye okuyunca o sayfanız size ingilizce öğretmek için yapıldığını sanıyorsunuz ama bir ingiliz o sayfaya baktığında o da merhabanın hello demek olduğunu öğreniyor zaten :) bir de google translate var.
Tabi siz sadece kelime öğretmekle kalmayıp gramer ve cümle yapısını vs. anlatacaksınızdır ama bunun için de İngilizcenizin makale yazacak kadar iyi olması gerekiyor ki anlatabilesiniz.
Unutmayın ben sadece kendi görüşümü söylüyorum. İşi yapacak sizsiniz, o yüzden en iyisini bilirsiniz. Yapabileceğinize inanıyorsanız önünüzde kimse duramaz. İngilizceniz olmadan bile en iyisi olabilirsiniz o zaman. Ama kendiniz bile emin değilseniz, ingilizceniz de yoksa o zaman iyi araştırıp daha çok fikir alın. Şimdiden başarılar...
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Sayfa tasarımı konusunda daha uzman arkadaşlar konuşabilir ama ben katılıyorum size. PHP dilini öğrendiğim siteler de fonksiyonları vs. bu sekilde bir menüye listeliyor. Gerçekten ziyaretçinin işini kolaylaştırıyor. Her seferinde o sitelere girip bakıyordum. Ama bazıları tasarım o kadar sade olmamalı diyor. Sağda solda birkaç menü olmalıymış. Ziyaretçi siteyi biraz kalabalık ve dolu görmeliymiş. İçerikle reklamı çok fazla ayırt edemeyip arada reklama tıklamalıymış vs.
Daha dün bir sitede iş ilanlarına bakarken ilanın hemen altında google maps haritası vardı. Tasarımı öyle düz yapmışlar ki, arada menüleri ayıran çizgi falan da yok. Ben de iş ilanının adresi sanıp tıkladım bir webmaster olarak ve reklam olduğunu gördüm. Adamlara helal olsun dedim. Kaç yıllık bir webmaster'ı bile şaşırtmıslarsa bu tıklamayı hakediyorlar dedim sayfayı yenileyip bidaha tıkladım :))
Melliqe
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
uzman
-
-
Ad Soyad
M** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Taleple ilgili bir durum tabi ama bence tutabilir. Özellikle erasmus öğrencileri için faydalı bir site olur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Kalite Kontrol
-
-
Ad Soyad
H** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kelime araçları, terndler geçmişi ve daha bir çok araç ile bu fikri simüle edebilirsiniz diyeyim kişisel fikrimi bırakayım bence oluru var.