Merhaba arkadaşlar,

Türkiye'de lokal turizm tanıtım siteleri hazırlarken rastgele yurtdışında durum nedir, nasıl bir şeyler yapılıyor diye inceleme fırsatım olmuştu. Tanıtım yaptığımız yerlerde daha çok kendine has mimariye sahip butik oteller olduğu için butik otel tanıtımı ağırlıklı çalışmalar yapıyorduk.

Yurtdışındaki gelişmeleri takip ederken boutiquehotelz.com domainini kaydetmiştik. Bu yazdan itibaren tüm dünyanın butik otellerini kapsayan bir rehber hazırlamayı düşünüyoruz. İngilizce, Rusça, Japonca dillerde yayın yapmayı planladık. Elbette öncelikle İngilizce olarak yayında olacak. Oldukça uzun vadede kendimizi üzmeden yeni bir marka olabilir miyiz diye bir yola koyulmak üzereyiz.

Boutique hotel kelimesinin anahtar kelime aracında google'da aylık yaklaşık olarak 40.000 arama yapıldığını gösteriyor. Ayrıca kazanç olarak da fena olmayacağını düşünüyoruz.


Havuzda bölgesel ayrımlarla birlikte ortalama 4000 civarı otel bulunacak. Ancak part part giderek yaklaşık 1 yılda tamamlayabileceğimizin ön çalışmasını yaptık.


Ayrıca bu noktada booking ve diğer rezervasyon sitelerinden çok tripadvisor gibi siteler bizim rakibimiz olacak. Çok iyi bir rakip analizi yapılması gerektiğinde hem fikiriz ama sizlerin ve özellikle yabancı dilde yayın yapan site sahibi arkadaşlarımızın düşüncelerine ihtiyacımız var.

Konuyu açmamızın asıl nedeni; maddi olarak ilk etapta oluşacak külfet kesinlikle değil. Uzun vadeli bir provizyonla sosyal medya, seo çalışmaları, host yeterliliği için ayrılacak kaynakları en azından tespit etmeye çalışıyoruz. Elbette bu konuda bir tema önerisine ihtiyacımız olacak, ancak bunu biz de çizebiliriz, çizdirebiliriz.


Konuyu okuyan arkadaşlarımızdan ricamız lütfen "çok zor" diyerek kesip atmak yerine, lütfen yapıcı olarak bilgilerini aktarırlarsa çok seviniriz.


Tema Örneği: http://javothemes.com/directory/demo1/

Ek Olarak: Şu temayı da düşünebiliriz:

http://themeforest.net/item/directory-multipurpose-wordpress-theme/full_screen_preview/10480929