lostyazilim

Site Hızlandırma İçin Yardım

34 Mesajlar 3.894 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

emirhan61 emirhan61 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek bilgisayar mühendisi
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad E** P**
  • Mesajlar 743
  • Beğeniler 70 / 140
  • Ticaret 29, (%100)

stiltasarım adlı üyeden alıntı

Hocam veritabanını optimize etmek 'i deneyebilirsiniz. Etkili bir sistem. Özellikle wordpress sistemler için etkili oluyor.

wp-optimize kullanıyorum

Ek Olarak:

Webtizz adlı üyeden alıntı

Wordpress P3 diye bir eklenti var. https://wordpress.org/plugins/p3-profiler/

Bu eklentiyle siteni taratıp hangi eklentilerin ve sorguların siteni yavaşlattığını anlayabilirsin. Çıkan sonuca göre de çözüm fikirleri üretebilirsin. İyi çalışmalar

teşekkür ederim

wmaraci
reklam

Karargaht Karargaht WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** U**
  • Mesajlar 428
  • Beğeniler 31 / 127
  • Ticaret 0, (%0)
Soru sayısını kontrol ettin mi dostum?

Şurda açıklamıştım: http://www.yerliteknoloji.net/wordpress-sorgu-sayisi-ve-cpu-kullanimi-dusurme-ipuclari.html

• Üyelik 09.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad E** P**
  • Mesajlar 743
  • Beğeniler 70 / 140
  • Ticaret 29, (%100)

en temizi kendim tema kodlamam olcak anlaşılan hem sade ve bildiğim bir tema olur hemde hızlı seo dostu olur teşekkür ederim ilgin için

Blacksheep Blacksheep .NET Developer Kullanıcı
  • Üyelik 20.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 2074
  • Beğeniler 60 / 532
  • Ticaret 10, (%100)

emirhan61 adlı üyeden alıntı

en temizi kendim tema kodlamam olcak anlaşılan hem sade ve bildiğim bir tema olur hemde hızlı seo dostu olur teşekkür ederim ilgin için

Sırf site hızlı olsun diye tema yazmak biraz abes olur farklı amaçlarınız varsa birşey diyemem ancak piyasada bu kadar hızlı tema varken ve hızlandırma çalışmalarını anlatan siteler varken kendinizi yormaya değmez :)

Fizello - Inspired by Colors
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 09.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad E** P**
  • Mesajlar 743
  • Beğeniler 70 / 140
  • Ticaret 29, (%100)

Blacksheep adlı üyeden alıntı

Sırf site hızlı olsun diye tema yazmak biraz abes olur farklı amaçlarınız varsa birşey diyemem ancak piyasada bu kadar hızlı tema varken ve hızlandırma çalışmalarını anlatan siteler varken kendinizi yormaya değmez :)

hocam ne denersek deniyelim wordpress elbet yavaşlıyor ve site film sitesi olduğu için resimli içerikler afişler bol miktarda var ve bunlarda siteyi acayip yavaşlatıyo bende hertürlü kesin çözümü deniyim dedim. Sade kendime ait bitemada olabilir . Ama su zamana kaddar bir çok şey denedim sitenin bağlantısı 4,5 saniyeden aşşa inmedi şaştım kaldım.

Blacksheep Blacksheep .NET Developer Kullanıcı
  • Üyelik 20.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 2074
  • Beğeniler 60 / 532
  • Ticaret 10, (%100)

emirhan61 adlı üyeden alıntı

hocam ne denersek deniyelim wordpress elbet yavaşlıyor ve site film sitesi olduğu için resimli içerikler afişler bol miktarda var ve bunlarda siteyi acayip yavaşlatıyo bende hertürlü kesin çözümü deniyim dedim. Sade kendime ait bitemada olabilir . Ama su zamana kaddar bir çok şey denedim sitenin bağlantısı 4,5 saniyeden aşşa inmedi şaştım kaldım.

Attığınız resimler ne kadar çok olursa olsun gerekli optimizasyonları yaparsanız ve bir şeyleri otomatikleştirirseniz site hızını korumaya devam edecektir.Örn: Smush It :Resimlerini otomatik olarak optimize eder en küçük boyuta indirir ama kalitesini bozmaz bu tip eklentiler sayesinde site hızı max düzeyde tutulabilir.

Fizello - Inspired by Colors

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3510
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Galiba sitenizde kullandığınızı sandığınız şeyler kullanılmıyor şuanda, sıkıştırma etkin değil, tarayıcı önbellekleme(cache) etkin değil, css ve js dosyaları kücültülmemiş. Fakat yinede sayfa 1sn altında açılıyor bende, ayrıca sunucunla alakalı bir sorun yok sunucu çok hızlı yanıt veriyor.

• Üyelik 09.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad E** P**
  • Mesajlar 743
  • Beğeniler 70 / 140
  • Ticaret 29, (%100)

cihaneken adlı üyeden alıntı

Galiba sitenizde kullandığınızı sandığınız şeyler kullanılmıyor şuanda, sıkıştırma etkin değil, tarayıcı önbellekleme(cache) etkin değil, css ve js dosyaları kücültülmemiş. Fakat yinede sayfa 1sn altında açılıyor bende, ayrıca sunucunla alakalı bir sorun yok sunucu çok hızlı yanıt veriyor.

herşey aktif durumda görünüyor bende

Ek Olarak:

Blacksheep adlı üyeden alıntı

Attığınız resimler ne kadar çok olursa olsun gerekli optimizasyonları yaparsanız ve bir şeyleri otomatikleştirirseniz site hızını korumaya devam edecektir.Örn: Smush It :Resimlerini otomatik olarak optimize eder en küçük boyuta indirir ama kalitesini bozmaz bu tip eklentiler sayesinde site hızı max düzeyde tutulabilir.

2 tane optimize eklentisi kullanıyorum

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3510
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Eklenti olarak yüklemiş olabilirsiniz fakat bu aktif olduğu anlamına gelmez, sunucunuz da aktif mi bu özellikler? Birde Gzip eklentisini yükleyin sıkıştırma için, ayrıca Google Page Speed üzerinden yapın testlerinizi diğer sitelerden yapmayın.

AaRAdyOcU AaRAdyOcU WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek İnşaat Teknisyeni
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad L** Ö**
  • Mesajlar 687
  • Beğeniler 337 / 110
  • Ticaret 24, (%100)
nginx+php-fpm+varnish kurun.

Wordpress eklentisi olarakta w3 total cache.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al