shn
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
Ş** S**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba hali hazırda var olan sitemin bir kategorisine özel yeni bir site açmaya karar verdim ilerde seo açısından ana siteyide desteklemek istediğim bu yeni sitede anal adı seçiminde kararsız kaldım.
şimdi anahtar kelime aranma hacimlerine göre 2 alan adı belirledim bunun birinin aranma hacmi 33.100 diğerinin ki 6.600 haliyle en çok olana yöneldim ancak bir sorunum var.
anahtar kelimeyle bire bir uyuşan keyword alan adı yurtdışı firmasınca alınmış. com da net de de site kurulu org da dışarıda bende anahtar kelimenin içinde geçtiği bir alan adı uydurdum ancak hangisini seçmem konusunda kararsız kaldım.
Bir örnekle izah edecek olursam;
anahtar kelimemiz: yemektarifleri olsun tüm uzantıları dolu olan isim bu
ben alternatif olarak
1. yemektariflerim.com ve 2. olarakta yemektarifleri1.com alan adını buldum sizce sonu im ile biteni mi seçeyim 1 ile bitenimi aranma hacmine göre kararsız kaldım. Yardımcı olur musunuz?
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
İnternet Danışmanı
-
-
Ad Soyad
Ş** N**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
benim görüşümce im diye biten daha etkili olacaktır. anladığım kadarıyla bu siteyi alıcaksınız ve kullanacaksınızda sonu 1 olan ve keywordden dünya kadar alakasız birşeyin geçtiği bir domain hoş olmaz
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
benim görüşümde im ile biteni seçmeniz hocam
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
1. seçenekte domain alın hocam diğeri pek olmaz gibi :)
MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Özel
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
illa 1 geçmesini istiyorsan buyur bunu kullan. Bugün domain fikirleri geliyor paso aklıma :)
1tarifimvar.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
seo ve adwords
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
böylesi rekabetin yoğun olduğu bir sektörde bence keywordun sıralamada etkisi pek olmaz gibi. Bence bunun yerine markalaşacak ve akılda kalacak bir domain seç. mesela "şahane tarifler" ;)