-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** İ**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Arkadaşlar uzun zamandır bişeylerle ilgilenemiyorum gerek okul gerek part time olarak çalışmamdan dolayı oldukça pasif kaldım. Tekrardan bişeylere girişmek istiyorum aklımdada bişeyler var yani yok değil ama alt yapı konusunda kararsız kaldım.
Biliyorum bu soru hep sorulmuştur wp mi blogger mi o mu bu mu? falan diye uzar gider. Wordpress tabikide daha çok gelişmiş olan bir sistem fakat ne zaman wordpress alt yapılı bir site kursam sürekli hosting ile ilgili problemler yaşıyorum.
Yok cpu aştı o oldu bu oldu. Daha sitenin 20 hiti var cpular aşıyo limitler doluyor vs. şimdi burda kaliteli hosting şirketlerinden hizmet al sende kardeşim diyenler olabilir ama inanın sonuç bişeyi değiştirmiyo sürekli ya ekstaya giriyo yada kapı olarak vds/vps yi gösteriyolar ki ben de daha yolun başındayken o yola girmek istemiyorum.
O yüzden bende blogger alt yapılı bir siteye mi girişsem dedim ama sizlerede bir danışmak istedim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirme
-
-
Ad Soyad
O** Ö**
-
-
-
Ticaret
39, (%100)
Aslında wordpress doğru yapılandırılırsa böyle cpu sorunları yaşatmayacağını düşünüyorum. En azından ben yaşamadım.
Ancak gelişmiş temaların aşırı js gibi öğeler kullanmaları ve çoğu zaman wp alt yapısını değilde kendi php yazılımlarını wp içine entegre etmeleri wordpressi boğulma noktasına getiriyor.
Wordpress içinde de sorunlar var elbette. Mesela siz makale yazarken 4 dk da bir yedek alması gibi saçma sapan bir şey yüzünden siz yazıyı wp üzerinde hazırlamaya kalkarsanız onlarca gereksiz veri yedeği yüzünden database şişiyor.
En iyisi wp temayı kendiniz hazırlanmanız diyeceğim ama buda zorlu bir sürece kapı açıyor. Bu durumda blogger vs daha sağlıklı olacaktır. Tabi sizi tatmin edecekse...