Şuan amerikada awmler kapanıyor. Nedeni ise e-ticaretin gelişmesi ve insanların artık büyük bir kısmının internetten alış-veriş etmesi. Türkiyede halen kat kat awmlerin yapılma nedeni e-ticaretin gelişmemesi fakat Amerikanın 10 yıl gerisinden geldiğimizi düşünürsek bir 10 yıla kalmaz Türkiyede de e-ticaret hak ettiği yere ulaşır.

Bir diğer unsur ise "Sosyal Medya" 7sinden 70ine herkes yeni mekanlar, arkadaşlar, zevkler, kısacası eğlence için internette. Birkaç sitede ortaya atılan gerçekci bir haber dakikalar içinde Milyonlarca kişiye ulaşabiliyor.
Tamam ama burda nasıl bir para dönüyor?
"REKLAM" Gerçekte bir reklam panosu nekadara kiralanıyor bilmiyorum ama parayı verip reklamınızı belli bir süre panoda yayımlatabiliyorsunuz. Fakat internette en azından büyük firmalarda öyle değildir.(Örn: Google, facebook) Reklamınızı yayımlarlar kullanıcı o reklamı sağda solda bir yerlerde görür eğer tıklarsa google yada facebooka para öder reklam sahibi. Anlayacağınız internette reklam daha mantıklı.Tabi asıl mesele bu değil, bu sağda solda görülen raklamlar bilinç altında yer edinir, çoğu reklama tıklamıyorsunuz bile değilmi? :) Yüzlerce televizyon reklamını söylemiyorum bile.

Geleceği en parlak bu iki oluşum üzerine çalışmazsak internetten büyük paralar kazanmamız olanaksız. Para amaç değilde araç olmalı tabiki. Gidip basit bir sosyal platform yanına birde e-ticaret sitesi açın demiyorum. Sahibinden.com aslında çok basit bir fikir değil mi? Üye ol, satacağın şeyin bilgilerini gir, birkaç resim.. Hiçde kompleks bir fikir değil. Fakat "2000" Yılında kuruldu :) ve o yıllarda sadece gazeteden, radyodan ilan verilebiliyordu.. Demem o ki eğer bir girişimcilik yapmak istiyorsanız ya olan şeyi daha üst düzeye taşımalısınız yada yeni bir fikir edinmelisiniz. Unutmayın piyasa hiçbir zaman tek el değildir.

Bunları hem ufkunuz gelişmesi hemde kendi fikrimi nasıl planladığımı anlamanız için anlattım.

Şahsen sosyal bir e-ticaret platformu projem var kapsamlı ve büyük bir proje tabiki burada anlatamayacağım.Sadece fikir sahibiyim yaşımda 18 ne bir kuruluş nede ekibim var. Ama inşallah bir destek, hibe alabilirsek bir ekip toplayabilirsek "TÜRK" yapımı bir oluşumda göğsünüzü gere gere yabancı firma tekliflerini reddedeceğiz. İyi forumlar.