Tabtivi türk girişimciler burak ohrili ve fatos durmus’un projesidir

Tabtivi iletişim dünyasının bugünlerde çokça bahsettiği ‘’ Sosyal TV ‘’ kavramıyla yayın hayatındadır.

Peki nedir bu Sosyal TV?

Kelimenin tam anlamıyla televizyon ve sosyal medyanın birleşimini kapsamaktadır.

Aslında en basit haliyle TV izlerken, etrafımızdaki insanlarla izlenen içerik hakkında iletişim kurmanıza yardımcı olan yeni bir teknoloji.

Günümüzde akıllı telefon ve tablet kullanımlarının artmasıyla hayatlarımız bir şeyleri online beğenmek, paylaşmak, tweetlemek ve takip etmekle geçtiğinden, TV izlerken de iletişim kurduğunuz kişiler sosyal platformlardaki çevreniz oluyor.

Nielsen’ in yaptığı bir araştırmaya göre, akıllı telefon kullanıcıları telefonları ile geçirdikleri zamanın yüzde 25’ ini TV izlerken geçiriyor. Bu oran, tablet kullanıcılarında yüzde 33’ e çıkıyor.

Mobil cihaz kullanımının yaygınlaşmasıyla, oranların artacağını söylemek mümkün. Tabloya bakıldığında, televizyonun hedef kitlesinin yavaş yavaş mobil izleyicilere doğru kaydığı apaçık ortada.

Tabtivi ile yapılması amaçlanan da, kişinin aynı cihaz üzerinden hem TV izleyip hem de paylaşımlarda bulunmasını sağlamak. Burada, mobil üzerinden bireysel izlemeler karşınıza çıkıyor.

Bu uygulama ile izlediğiniz diziye, filme, programa “check in” oluyorsunuz ve Facebook, Twitter gibi ağlarla entegrasyon sonucunda, ne izlediğinizi anlık olarak sosyal çevreniz ile paylaşabiliyorsunuz. Daha da önemlisi, izlediğiniz içerikle ilgili yorumlar yapabiliyor ve takipçilerinizi içeriği izlemeleri yönünde teşvik edebiliyorsunuz.

Tabtivi uygulaması, izleme alışkanlıklarını derinden etkileyecek olmasının yanı sıra, daha fazla içeriğin izlenmesini sağlayarak aynı zamanda sanal bir reyting oluşturacak ve reklam pazarının da önemli bir referans unsuru haline gelecektir.

Tabtivi Uygulamasını İndirmek İçin Tıklayınız

Sizce Uygulamanın İyi Yerlere Gelmesi İçin Ne Yapmalıyım