Selamlar,

Envatodaki Author hesabım için finansör ortak/ortaklar arıyorum, hesabım Elite Author 2 seviyesindedir ve hesabın %25 lik hissesini satışa çıkartıyorum. (Detaylar PM'de)

Öncelikle biraz kendimden bahsedeyim yaklaşık 18 senedir çeşitli büyük ajanslarda sanat yönetmeni olarak çalışmış bir tasarımcıyım, yaptığım bazı işleri behance üzerindeki profilimden inceleyebilirsiniz (https://www.behance.net/fth), bundan 9 sene önce Themeforest üzerinden tema satışı işine girmiştim fakat gerek ajanstaki iş yoğunluğu gerekse kişisel problemler (askerlik vs) yüzünden gerekli özeni ve vakti o işe bir türlü ayıramamıştım. Fakat hep ilerisi için aklımda ve hedefimde bir gün full time bu iş üzerine çalışma fikri vardı. Ve artık doğru zamanın geldiğini düşünüyorum.

Gerek Envato pazarındaki tecrübem gerekse iş konusundaki tecrübem ile hedeflediğim rakamlara kısa vadede ulaşabileceğimi düşünüyorum. Bugüne kadar themeforest üzerinden 4 adet wordpress teması satışa çıkarttım.

Şuan için hedefim bir home office kurmak ve bu işi profesyonel ajans gibi haftaiçi 09:00/18:00 mesaisi ile full time yapmak üzerine. Bu düzeni kurabilmek adına bu iş için finansör ortak arıyorum. Bugüne kadar freelance olarak sürdürdüğüm ve kısıtlı zaman ayırdığım bu işi daha profesyonel ve tek iş haline getirmeyi hedefliyorum.

İşin en büyük avantajı kazancın döviz üzerinden olması, satılan her tema dolar üzerinden kazanç sağlıyor. Şuan Envatodaki hesabım Elite Author 2 seviyesinde ve bu seviyeye bu hesabı getirmek gerçekten çok zor bir iş bu işi yapan kişiler bilecektir, şuan herhangi bir item satışından elde edilebilecek olan maksimum yüzde olan %70 hesabım üzerinden kazanılmaktadır. Yani satılan item örnek 59$ üzerinden satılıyorsa bu itemin %30'luk kısmı Envato'ya %70'lik kısmı bana kalıyor. Ve Elite Author 2 olmanın başka avantajlarıda var örneğin: satışa çıkartığımız itemler için ek destek veriyorlar.

Bilgiler:
Satışa Çıkarttığım Hisse: %25
Minimum Hisse Payı: %10
Minimum Hisse Payı İçin İstenilen Tutar (%10): 5.000$
Tüm Hisse İçin (%25): 12.500$
İşin Paraya Döneceği Zaman: Başlangıçtan sonraki 4. ayın sonu
Bugüne Kadar Satışa Çıkan Tema Sayısı: 4
Elde Edilen Toplam Gelir : 125.945$
Şuan Aktif Olarak Satışta Olan Tema Sayısı: 1
Satışta Olan Temanın Şuana Kadar Net Bıraktığı Kazanç: 25.881$ (15 Şubat 2016 Satışa Giriş Tarihi)

Yatırımcıdan Gelen Para Ne İçin Kullanılacak?
Home office kurulumu, gerekli ekipmanlar ve işin paraya döneceği süreçteki masrafların karşılanması için kullanılacak.

Bu Paraları Kazanabiliyorsanız Neden Yatırımcıya İhtiyacınız Var?
Bugüne kadar bu işi full time olarak yapmadım ve o rakamlara kısa bir süreç içerisinde ulaşmadım belirli bir süreçte kazanılan rakamlardır, şuanki hedefim full time bu işi yapmak ve o rakamların üzerine çok kısa sürede çıkabilmek. Yatırımcıya ihtiyacımın olmasının sebebini bir üstteki başlıkta belirttim.

Yatırımcıdan Beklenti Nedir?
Yatırımı yapacak olan kişi işin takibi dışında herhangi bir bölümde aktif olarak rol almayacak, işin bütün organizasyonu ve yürütülmesi tarafımdan gerçekleştirilecektir. Yatırımcıya haftalık ve aylık raporlar gönderilecektir.

Hisseden Kasıt Nedir? Neleri Ne Kadar Süre İçin Kapsıyor?
Hisse hem hesabın kendisi için hemde hesapta satışa girecek olan ilk 10 WordPress temasının Net Kazancını kapsamaktadır. Yatırımcı sadece kardan pay alacaktır, hiç bir şekilde herhangi bir masraf, ek bir para talebi vs yatırımcının hissesine yansıtılmayacak. Bu süreçte yapılacak olan WordPress temalarının kalitesi üst düzey olacak unutmayın ki yatırımcının hissesi %25 kalan %75 lik pay benim ve ana kazancım sadece bu iş üzerinden olacak, dolayısıyla kazancın maksimum olması için bütün eforumu sarf edeceğim.

Süreç?
2 ay temanın satışa hazır hale getirilmesi + 1 ay temanın satışa girme süreci + 1 ay temanın satıştaki ilk ayı = 4. ayın sonunda ilk temadan gelen kazançlar, 5. ayın ortasında nakit olarak hissedarların hesabına direk Themeforest üzerinden payları doğrultusunda aylık olarak gönderilecek. 2. Tema için çalışma ilk temanın hazırlık aşaması biter bitmez başlayacaktır, yani hedef 2 ayda bir argesi yapılmış pazara uygun, Envato kurallarına uygun ve yüksek kar bırakacağını düşündüğümüz kalitede temalar olacak.

Hedef?
Minimum hedefim 2 sene içinde 10 değerli rekabetçi WordPress Temasını Markete sokmak ve ortalama tema başına minimum 20.000$ Net gelir elde etmek.

Peki Güvence?
Öncelikle yatırımı yapacak kişinin çıkarlarını kendi çıkarlarımın üstünde tutuyorum, dolayısıyla yatırımcının yatırımını güvende hissetmesi için gerekli tüm güvenceler, yasal çerçeveler dahilinde temin edilecektir.

Bu işe ortak olmayı düşünen kişi/kişiler ile CV'mi bugüne kadar markette kazandığım rakamları (tüm verileri ile birlikte), herhangi bir soru işaretine mahal vermeden paylaşacağım ve ön anlaşma sonrası yüz yüze tanışma (İstanbul içi) faslına geçebiliriz. ciddi ilgilenen kişilerin PM ile dönüş yapmasını bekliyorum. Lütfen meraklılar değil sadece ciddi ilgilenenler PM atsın. Saygılar.