lostyazilim
tr.link

Ürün Fikri ve Patent hakkinda

20 Mesajlar 1.963 Okunma
acebozum
tr.link

resying resying WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Cool Chain Group
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 235
  • Beğeniler 41 / 52
  • Ticaret 27, (%100)
Merhabalar arkadaslar,

Cocuklar ve bebekler icin bir ürün fikri var aklimda arastirdim internette satan bir yer yok. Ben bu fikri nasil degerlendiririm? Patent konusunu biraz arastirdim ciddi paralar ödemek zorunda kalinabiliyor. Yada direk bir bebek malzemesi üreten firmaya gidip fikrimi mi anlatsam? Belli bir % karsiligi fikrimi devretsem gibi? Bu konu hakkinda arastiran tecrübeli yada fikri olan birileri yardim ederse sevinirim..+

Simdiden tesekkür ederim.

googleasistan
reklam

FilKafa FilKafa Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 29.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** G**
  • Mesajlar 360
  • Beğeniler 41 / 57
  • Ticaret 7, (%100)
Oncelikle marka patenti veya urun senin diyemeceğin bir durumda fikri alır kapıya bırakırlar.dikkat et
Marka patent bin liraya mahal olur.prpjeyi şekillendir.girişimciler için olan destek paketlerini al.
Urunun değerli ise ve yapılacak bir iş için destek sunabbilirim
resying

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 27.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 235
  • Beğeniler 41 / 52
  • Ticaret 27, (%100)
Ürünün degerli olmasinda ziyade piyasada olmamasi beni sasirtan.. ürünün ne oldugunu birebir söylemem dogru olmaz ama örnek verecek olursak. Bebek arabasini düsün. Bunu hemen hemen her bebek kullanir. Benim aklimdakini ise %50 aile alir. Hadi %30 alsin. Halen cok buyuk rakam...

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Yapman gereken şey marka patenti değil. Patent almak için elinde prototip olması lazım. Bu ürünün sunumunu yapıyorsun ve patentçiler inceleyip duruma göre onay veriyor.
Rusya'da Avrupa'da vs de alabilirsin patent. Ama bu ürünü üretip pazarlamayacaksan patente ne gerek var. Senin düşündüğün ürünü bebek ürünü satan firmaların ar-ge ekipleri çoktan düşünüp kazandırmayacağına karar verip bir kenara atmış olabilirler. Büyük markalar aşırı derecede detaylı satış stratejileri, araştırma geliştirme adımları, kullanılabilirlik vs konularında çalışıyorlar. Senin tutar dediğin şeye bir uzmanın gözatmasında büyük fayda var. Eğer çığır açacak birşeyse evini barkını sat gir ama basit bir fikirse Çin'de ürettir getir buraya toptan sat, fikrim budur.
resying

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 27.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 235
  • Beğeniler 41 / 52
  • Ticaret 27, (%100)

PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Yapman gereken şey marka patenti değil. Patent almak için elinde prototip olması lazım. Bu ürünün sunumunu yapıyorsun ve patentçiler inceleyip duruma göre onay veriyor.
Rusya'da Avrupa'da vs de alabilirsin patent. Ama bu ürünü üretip pazarlamayacaksan patente ne gerek var. Senin düşündüğün ürünü bebek ürünü satan firmaların ar-ge ekipleri çoktan düşünüp kazandırmayacağına karar verip bir kenara atmış olabilirler. Büyük markalar aşırı derecede detaylı satış stratejileri, araştırma geliştirme adımları, kullanılabilirlik vs konularında çalışıyorlar. Senin tutar dediğin şeye bir uzmanın gözatmasında büyük fayda var. Eğer çığır açacak birşeyse evini barkını sat gir ama basit bir fikirse Çin'de ürettir getir buraya toptan sat, fikrim budur.

Hakli olabilirsin cünkü düsünülmeyecek bir sey degil.. Kendi imkanlarimla üretip satmayi deneyecegim. Talep olursa eger o zaman cigir acarmi acmaz mi karar verip yatirimi ona göre yapmak en mantiklisi sanirim.

• Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Büyük markalar çoktan düşünmüştür zaten. Ayrıca patent enstitüsüne gidip patenti alınmışmı baktır. Boşa heveslenmeye gerek yok.
İthalat şirketi kurup Çin'de ürettirip konteynerle burada satarsın. Bir milyonculara ürün dağıtan firmayla anlaşırsın onlar dağıtır senin için. Yapılmayacak birşey değil.
resying

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 27.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 235
  • Beğeniler 41 / 52
  • Ticaret 27, (%100)

Büyük markalar çoktan düşünmüştür zaten. Ayrıca patent enstitüsüne gidip patenti alınmışmı baktır. Boşa heveslenmeye gerek yok.
İthalat şirketi kurup Çin'de ürettirip konteynerle burada satarsın. Bir milyonculara ürün dağıtan firmayla anlaşırsın onlar dağıtır senin için. Yapılmayacak birşey değil.

Eyw kardesim tesekkür ederim... Dediklerin kafamdaki karmasayi aldi biraz... Bakalim zaman neyi gösterecek ...

• Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Ben kafanı biraz daha açayım istersen. Çin'den bavullarla istediğin kadar mal getirebiliyorsun. 4 bavul sınırı var galiba. Bavul ticareti dedikleri olay.

Benim arkadaşım 2-3 ayda bir Çin'e gider tanesi 2-3 dolardan ipek kıravatları doldurur, burada gelip toptan 20-30 liraya satar. Kravat az yer kapladığı için birkaç bin kıravat doldurabiliyor bavullara. Gümrük yok vergi yok. Firmalara satıyor onlar da konfeksiyonlara fason makbuzu kesip marka bastırtıyorlar. Al sana lüks ipek kıravat. Git mağazadan 100 liraya al tanesini.

• Üyelik 27.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 235
  • Beğeniler 41 / 52
  • Ticaret 27, (%100)

Ben kafanı biraz daha açayım istersen. Çin'den bavullarla istediğin kadar mal getirebiliyorsun. 4 bavul sınırı var galiba. Bavul ticareti dedikleri olay.

Benim arkadaşım 2-3 ayda bir Çin'e gider tanesi 2-3 dolardan ipek kıravatları doldurur, burada gelip toptan 20-30 liraya satar. Kravat az yer kapladığı için birkaç bin kıravat doldurabiliyor bavullara. Gümrük yok vergi yok. Firmalara satıyor onlar da konfeksiyonlara fason makbuzu kesip marka bastırtıyorlar. Al sana lüks ipek kıravat. Git mağazadan 100 liraya al tanesini.

1500 kravat getiridigin varsayip 15 tl kar etse kravat basi toplamda 22.500 tl 2.500 yolda gitse her gidisi 20.000 TL dogrumudur?

• Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Yani tam bilmiyorum tabii net ne kadar kazandığını ama sırf o yolla refah içinde yaşıyor. Lüks araba aldı, yeni daire aldı, 5 yıldızlı otelde düğün yaptı. Kıravattan hep.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al