-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** E**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Merhaba arkadaşlar röportaj videoları çekmek istiyorum. Fakat bazı soru işaretleri var aklımda.
1-) Elimde bir aksiyon kamerası var, bir İphone 5s birde Asüs Zenfone 2 var. Bu 3 kamera ile farklı açılarda geçişler yapacağım. Birde ana kamera lazım tavsiyeniz neler?
2-) Mikrofon alacağım ses kaliteli olsun diye bu konuda tavsiyeleriniz neler ?
3-) İnternette bağımsız mikrofonlar var televizyonlarda kullanılanlar gibi yani bir kutu ve kablo var kişinin üzerine takılıyor. Bunlardan alırsam sesi videoya nasıl tam olarak oturtabilirim bunun kolay bir yolu var mı?
4-) Video edit için tavsiye edeceğiniz programlar neler?
Herkese ilgisinden dolayı şimdiden teşekkürler. Kolay gelsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
35, (%100)
1: Canon 60d sizin için uygun olacaktır, hem çok pahalı değil, hem çok yaygın olduğu için ekipman ve servise erişiminiz kolay olur, hemde sırtınızı Canon'a dayamış olursunuz. (Çekim kalitesi bence işiniz için yeterli olur)
2: Mikrofon olarak Shure markası gerçekten kalitelidir, ikinci el bakabilirsiniz bana kalırsa.
3: Kolay yolu tam olarak yok onun bu yüzden bağımsızdan ziyade jacklı ürünlere bakın derim, yaka mikrofonu da alsanız kablolulara göz gezdirin çünkü kablosuzların kalitelileri uçuk fiyatlarda. Senkronla uğraşmaktan ömrünüz geçer, hele ki kamera frame'i ile Mikrofon uyuşmazsa videonun her yerini ayrı ayrı senkronlamak zorunda bile kalabilirsiniz.
4: İşiniz tahminim sadece montaj olacak, eğer öğrenirim diyorsanız Sony Vegas Pro bütün işinizi görür, hatta fazlasını da yapar (Kaliteyi düşürmeden kaydetme ve kayıt türü değiştirme gibi)
Fakat bahsettiğiniz sadece kesme biçme olacaksa Movie Maker bile yeterli olur.
4u24
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
müzisyen
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Ben internetteki video yu kendi bilg nasil indiririm?
4u24
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
müzisyen
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Pek anlamadim ama olsun :D
4u24
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
müzisyen
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Tamam konuyu takibe aldim cok sagol Allah tūm hayallerini gerceklestirsin ins :)