shateiel adlı üyeden alıntı
.tk domaini diğer domainlerden ayıran tek şey ücretsiz olması site açısından resmi olarak bir farkı yok. Kimileri google seo açısından tk domainleri sevmiyor diyor fakat ben bunu doğru ve mantıklı bulmuyorum. (Yanlışım varsa düzeltin).
Bu işi yarış için istiyorsan daha başından vazgeçmelisin. Çünkü para hırsı, yükselme hırsı bu işin en büyük düşmanı. Websitesini ya hobi olarak açarsın ya da uzmanlığın/mesleğin için açarsın. Bunu bir yatırım işi gibi görmek bana anlamsız geliyor. Bu yüzden bloggerda açsan .tk domainide açsan fark etmeyecek.
Freehostingin süresi yok sadece bir kaç kuralı var o kadar. Bunun haricinde sponsor hostingde bulabilirsin.
Video çevirisi derken neyi kastettin anlamadım ama bionluk gibi sitelerde çeviri yaparak para kazanabilir bu parayla hosting ve domain alabilirsin. (Bunun içinde yaş sınırı var fakat aile üyelerinden biri adına hesap açıp işi sen yapabilirsin).
Fakat dediğim gibi senin önündeki engel site kurmak değil reklam siteleri için 18 yaş sınırı. Adsense'yi anne baba adına açabilirsin fakat bu ilerde sana sıkıntı yaşatır mı bilmiyorum.
Önündeki 2 sene için paradan çok tecrübe kazanmaya çalışmalısın görüşüm bu yöndedir :)
Anladım, kusra bakmayın para işine baktığım için . Aslında ben hobi olarak yapacağım dediğiniz gibi , dil bölümü okuyorum hem kendimi geliştirmek için ona odaklanmak istedim aslında youtubede video paylaşmak yerine kendi websitemde paylaşmak istiyorum , bunun yanında adsense ile aylık masrafları çıkarıyım istiyordum , fakat dediğiniz gibi 2 yıl boyunca hobi olarak parasız devam ettirip sonra para kazanmaya başlamam daha iyi olur. Teşekkür ederim yorumunuz için dediğiniz gibi yapacağım . :o
sanaltus adlı üyeden alıntı
Host olarak blogger kullanmak terimi yanlış. Blogger farklı bir şey host başka bir şey. Bakın blogger sizin bir site açmanıza yardım sağlayan altyapı sitesi. Hosting ise wordpress ve yabenzeri paneli olan sitelere yardımı dokunur. Hosting i siz sakın almayın. Ben derim ki blogger ile başlayın gelişin bir şey olursa bana yazın...
Tamam hocam teşekkür ederim host'a bulaşmayacağım , domain parası çıkarıp sonra bloggerden devam edeceğim.
Teşekkür ederim herkese yardımı için [COLOR="Green"]konu kilitlenebilir . [/COLOR]
ugur adlı üyeden alıntı
Adsense ödemelerini ön ödemeli kartlarla alabilirsin. İninal paybyme bunlarda yaş sınırlamasıda yok.
Cevabınız için teşekkür ederim fakat geçen sene ininal kart kullanmıştım , ama bu kartlarla sadece harcama yapabiliyorum , adsensede kullanamıyorum . Yani para birikince çekemeyeceğim .