lostyazilim
tr.link

Yazılım Mühendisliği Kursuna Gidilmeli mi ?

2 Mesajlar 662 Okunma
lstbozum
tr.link

Since1912 Since1912 Metaren.net.tr Kullanıcı
  • Üyelik 05.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek E-ticaret
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 437
  • Beğeniler 118 / 117
  • Ticaret 2, (%100)
Arkadaşlar merhaba,

Yaş 25 oldu ne meslek var ne eğitim, iki kez ortaklı ticarete girdim mekan açıp kapattık dilim yandı. Sermayeninda anası ağladı..

Yurtdışında yazılım mühendisliği okuma kararı aldım, geçtiğimiz ay gittim yurdu beğenmedim ve anlatılan hiçbir şeyin gerçekle bağdaşlaşmadığını gördüm. Bir yandan bütçeme uygun eşyalı, fakülteye yakın ev aramalarına devam ediyorum. Bir yandan da acaba 5 sene üniversite okuyup diploma almaktansa, diploma olmasada olur önemli olan işi öğrenmek diyerek özel kursa mı katılsam?

İzmir'de ikamet ediyorum. Sizce özel kursa kayıt olsam ne kadar işime yarar. Yurt dışındaki eğitim Makedonca dilinde, zaten dili öğrenmek için bu yıl hazırlık sınıfındayım ilk dönemi pas geçip İzmire döndüm. Eğer kaliteli hizmet veren bir eğitim ajansı bulamazsam Mart ayında üniversiteye devam etmek için geri döneceğim..

Düşüncelerinizi uzun uzun sebepleriyle birlikte açıklarsanız çok memnun olurum..

Metaren.NET.TR
wmaraci
reklam

eneskamis eneskamis WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisliği Öğrencisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 921
  • Beğeniler 42 / 246
  • Ticaret 27, (%96)
Bir yazılım mühendisliği öğrencisi olarak düşüncelerimi dile getireyim. Hocam öncelikle sizin gideceğiniz eğitim yani özel kurstaki eğitim Yazılımcı olarak çıkmanızı sağlar. Yazılım mühendisliği yazılımcılıktan biraz daha farklı bir alan ve mühendislikte gerçekten diploma olmazsa olmaz. Çünkü her ne kadar bilirseniz bilin bir firmaya girdiğinizde tekniker statüsünün üzerine çıkamaz imza yetkisine sahip olamazsınız. Üniversite işte burada fark oluşturur.

Yurt dışı eğitim dediğinizde açıkçası ilk olarak İngiltere vs. diye düşünmüştüm ancak Makedonca öğrenmek size bu sektörde bir artı katmaz aynı zamanda zaman kaybı yaşatır. O dile hakim olana kadar İngilizce diline hakim olmak ve gideceğiniz kursu da iyi seçmeniz gerekmektedir.

Gideceğiniz yazılım kursları da eğer sizden yüksek meblağlar istiyorsa lütfen iş garantili bir kurs olmasını isteyin. Söze değil sözleşmeye bakın. Orada ki adama kurs sonrası iş garantisi vereceği bir sözleşme imzalatın ki kurs sonunda elle tutulur bir kanıtınız olsun.
Since1912

kişi bu mesajı beğendi.

eneskamis.com
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al