DATA
( Tugra )
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Lojistik
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
15, (%87)
Merhaba arkadaşlar,
Domain pazarı çok genişledi şimdi yüzlerce yeni domain uzantısı var ama bunların şuanki mevcut internet potansiyeline faydası ne ? Ben hiç denk gelmedim googlede yeni uzantıların başı çektiğini. Bendenmi kaynaklanıyor bilmiyorum ama aradığım kelimelerin hiç birinde yeni domain uzantılarını göremiyorum.
En eski ve en çok bilindik com-net-org varken bile org aradan geçen yıllara rağmen halen bir com kadar değeri yok ve kullanıcılar arasında bilinirliği yaygın değil. Yeni domainlerin bizlere ve internete ne kadar faydası olacak.
Bazen düşünüyorum şimdi bu aklımla 2000li yıllarda olsaydım şu,şu domainleri alırdım diye :) peki şimdi bu yeni domainler içinde diyebilecekmiyiz bundan 10-15 yıl sonra keşke bu domainleri alsaydım diye :)))
Geleceğe dair yeni uzantılara yapılacak yatırım ne kadar doğru düşünmeden edemiyorum...
zeza
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Avukat
-
-
Ad Soyad
Y** Y**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Doğru Bir Noktaya Değinmişsiniz.
2000 li yıllarda sadece com net org uzantılar popülerdi hala da öyle. Bunun değişeceğini sanmıyorum. Domain uzantıları öyle bir hal aldı ki artık herkes kendi uzantısını oluşturabilecek duruma geldi (!). Bu uzantılar com net org 'un değerini düşürmedi bence aksine yükseltti.
Yani 10-15 yıl sonra bile bana göre com net org yine zirvede olacaktır. Yeni uzantıların bir yerlere varacağını ( istisnalar da olacaktır) düşünmüyorum
portal
https://portalciyiz.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
Y** Ö**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Ben görüyorum yeni uzantıları hocam üstüne çalışıldığında com dan farkı kalmıyor. Com,net,org demişsiniz benim biz uzantılı sitem var yaklaşık 3 yıl olacak açalı, uzun süredir hitide 10k gibi hatrı sayılır şekilde devam ediyor. Uzantıya takmaya gerek yok bence