lostyazilim

Yeni fikir ve projelerle ilgili merak ettiklerim

2 Mesajlar 394 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

tugiacar tugiacar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek --------
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 42
  • Beğeniler 7 / 3
  • Ticaret 1, (%100)
Arkadaşlar konunun başlığı çok açıklayıcı olmadı ama aşağıda açıklamaya çalışacağım ve sizlerin de görüşlerini rica edeceğim

Benim webmasterlık ile ilgili hiçbir bilgim yok malesef ne site yapmayı ne de program yazmayı biliyorum uzmanlığım farklı bir alan.Fakat buna rağmen uzun zamandır internet ile ilgili projeler üretmeye çalışıyorum bu süreç içerisinde çok güzel fikirlerim oldu hatta bunlardan bir tanesini 1-2 ay içerisinde faaliyete geçireceğiz ve burada da açıklayıp destek isteyeceğim ...tabi yazılımın altından kalkabilirsek.Bunuda hallettikten sonra trafik çekmek kullanıcı çekmek reklam yapmak zor olacak.
Asıl merak ettiğim tartışmaya açmak istediğim konu da bu aslında bir çok forumu okudum , melek yatırımcıları dinledim herkesin söylediğinden anladığım fikrin çok önemli olmadığı , önemli olanın onun tanıtılması, reklamının yapılması ( tabi ki iyi bir proje olmak koşulu ile) olduğu . O zaman bu doğruysa bir kaç yüzbin doları olmayan hiç kimsenin fikir üretmemesi gerekiyor parası olan için ise çok çok iyi yeni bir fikre ihtiyaç yok olan bir fikri de yapsan başarılı olma şansın var.
Bu şekilde olursa zaten ülkemizden başarılı fikir ve projelerin çıkma şansı yok.

Burada amacım melek yatırımcıları kötülemek değil amacım yukarıdaki düşüncenin ne kadar doğru olup olmadığının tartışmaya açılması yani
1-Bir fikrin iyi bir fikir olduğunun kriterleri nedir illaki bir probleme çözüm mü üretmeli?
2-iyi bir fikrimiz varsa sizce bunu ortaya çıkarmak ürün haline için ne gibi yollar izlenmeli ?
3-Projeyi ortaya çıkardınız ve iyi bir fikir ama geniş kitlelere duyuramadıksan sonra sizce batmatya mahkum mu? Yoksa mutlaka bilinirliği artacak mıdır?

Aslında yukarıda karışık yazdıklarımı özetleyecek olursam size göre
fikrin değeri Aslanoba'nın dediği gibi sadece 1 dolar mı ?Fikir iyi olsada maddi destek olmadan batmaya mahkum mu?

wmaraci
reklam

kelebek kelebek WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Geliştirici
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 3142
  • Beğeniler 60 / 764
  • Ticaret 5, (%100)
1- Çözüm üretmesi gerek diye bir şey yok
2- Fikirden fikre göre değişir fakat projeyi gerçekleştireceğiniz alanda uzman kişilerden tavsiye almak yararınıza olur
3- Küçükte olsa tanıtım tabi ki gereklidir

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al