-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Televizyon ve Yayıncılık
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 senedir onedio tarzı bir script üzerinde sinema listeleri ile ilgil çalışıyorum. Onedio'da editörler listeler oluşturururlar gönüllü ya da ücretli olarak bunları sunarlar. Benim bir sorum olacak. Onedio içerikleri bana kalırsa %80 civarında spam. Hatta sinema listeleri bana kalırsa %100 spam. Nereden bu kanıya vardın diyecekler için, herhangi bir sinema listesinin metnini Google'de arattığınızda, bunun başka bir siteye ait olduğunu göreceksiniz. Buna rağmen Google amca Onedio sitesine iyi davranıyor :) Benim bile onlarca yazımı hiç söylemeden alıp kendilerinin gibi yayınlıyorlar.
Siz bu duruma ne diyorsunuz? Onedio spam yaparken Google amca da göz mü yumuyor?
✂------------------------
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Sağlıkçı Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Google amca gözünü yummaktan gözlerini açacak zaman bulamıyor.
Açtığı zamanda bizim gibi kendi halindeki insanlara patlıyor.
BCanKARA
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Belkide insanlar sevince spamın önemi kalmıyordur. Mesela sen köy kahvesinde bir cümle kursan sonra bunu da cumhurbaşkanı aynen söylese. Sende desen ki bu cümleyi ben kurmuştum. Sence kim çıkıp cumhurbaşkanı da bundan aldı der. Ispatlı olsa bile :(
Böyle bir durum mu var acaba?
4 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Php & Wordpress Developer
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
27, (%100)
Onedio hitinin yüzde 80'ini sosyal medyadan alıyordur bence, adamlara bir şekilde hit geliyor organik olması önemli değil.
Ki adamların adsense yerleşimi sadece 1 tane oda köşede. adamlar için adsensede önemli değil. içerik reklamından yeterince para vuruyorlar.
yeni skype adresim: mahmutkandemirr@icloud.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Televizyon ve Yayıncılık
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Ben de öyle düşünüyorum. Sonuçta Google hitine ihtiyacı kalmıyor. Zaten tezgahı kurdu kuralı sadece sosyal medya ile iş çeviriyor. Buna rağmen Google'de üst sıraları çekiyor. Yine de bir göz yumma söz konusu olduğuna eminim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Php & Wordpress Developer
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
27, (%100)
Tezgah değilde bir sitenin hit çekmesi de önemli.
alexa rankı 293 olan bir siteyi, siz google çalışanı olsanız spamlarmısınız :)
yeni skype adresim: mahmutkandemirr@icloud.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Tasarım
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Hocam bu bilindik birşey Onedio kaliteli ve bilindik bir site olduğu için eğer Liste veya yazının kopyalandığı siteden kaliteli ise spam yerine geçmez önemsemez Google.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Televizyon ve Yayıncılık
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
İyi de bir Youtube ya da Facebook değiller sonuçta. Neden gözünün yaşlarına bakayım ki. Zaten anlamadığım da bu. Mesele sadece benlik değil ki, bugün içerik üretmeye çalışan herkesin problemi. Karşılarında kimse de yok :) Halbu ki yurtdışında biliyorsunuz Onedio gibi yüzlerce site var. Bizde de bi açık yakalandı oradan devam ediliyor. Geçmişte de farklı şeyler vardı tarih oldular. Bunun da miadı dolduğunda yerine başkası gelecektır. Herkes geçici maalesef. Daha iyi bir fikir olduğunda insanlar ona yöneliyorlar. Söz gelimi Onedio Adsense'e sırtını yaslamış bir site olmadığı için Google' in onu kayıracak bir tarafı da yok. Bir Milliyet ya da Hürriyet de değil. İstediği zaman indirebilir. Belki sorun da burada. Ben 1-2 hit alsam onu bile günah sayar gibi sayan Google, söz konusu bu tür sitelere göz yumuyor.
ReCo
www.recepbaglar.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
R** B**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Bu sektörde büyüksen el üstünde tutulursun. Küçüksen vay haline. İstediğin kadar özgün ol bi işe yaramıyor.
Onedio'da aynı bence.