-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
H** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%0)
Yeni öğreniyorum bu AdBlock mevzusunu ve bence yasaklansın :D
"Asıl Önemli Olan Elimizdekiler Değil,Aklımızdaki Yaratıcılıktır."
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Müzisyen
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kullanmıyorum çünkü reklamları görmek istiyorum..
Pisipisi.org - Korkakların Okuyamadığı Blog
Psycho
<--! Am I Psycho? -->
Yönetici
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Emekçi
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Adblock açık ara önde :)
Hatalıysam telefon etme, idare et (?)
cgrclk
Fortis Fortuna Adiuvat
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
B** Ç**
-
-
-
Ticaret
53, (%100)
Kullanıyorum çünkü bazı sitelerde reklamdan dolayı işimizi göremiyoruz. Bir sitede 65 tane engellenen reklam gördüm ben, rekor :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
1-) Evet.
2-) Amacı para kazanmaktan başka bir şey olmayıp, internet sitesini reklamlarla çöp yığınına dönüştüren sitelere girmem gerektiğinde siteye katlanabilmem için.
3-) Daha da kalitesizleşen bir internet ortamı yaratılacağı kesin. Biz yayıncılar çok şikayet ediyoruz Adblocker'lardan fakat kullanım oranının bu raddeye ulaşmasında bizim de payımız var. Az önce dediğim gibi, aç gözlü yayıncılar siteyi reklam manyağı ederken kullanıcılar bu durumdan sıkılmakta ve çözüm aramakta çok haklı. Aslında tüm zarar düzgün yayın yapan, düzgün içerik üreten, düzgün reklam koyan yayıncılara. Yapacak bir şey yok.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
İmalat Ar-Ge Mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Sayın mod, öncelikle bu güzel konuyu açtığınız için teşekkürler. Önemli bir detay gerçekten, tartışılması gerekiyor. Aylar sonra ben de bir şeyler yazayım.
1) kullanmıyorum
2) (isterseniz kullanmama sebebimi yazayım) her ne kadar ben bu işi hobi olarak yapsam da geçimini bu işten sağlayanların olduğunu biliyorum. Bunu kullanmak onların ekmek parasıyla oynamaktır. Rahatsız olurum kızarım sinirlenirim ama engellemem.
3) kullanım artarsa webten para kazanma iyice zorlaşır. Bunu default olarak sağlayan tarayıcılar falan varmış. Peki soruyorum o siteler hayrına mı kuruluyor. Ben hobi için yaptığım halde beni bile rahatsız ediyor bu durum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
şayet ben kullanmıyorum :) sonuçta benimde sitem var başkalarının gözünden bakıyorum olaya :) tabi öyle abartı reklam yapan sitelere girmiyorum zaten
Fear
♥ AdSense $$$
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
V** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
1. Evet kullaniyorum.
2. Cünkü Youtube'dan film izledigim icin zirt pirt 10 dakikada bir reklam cikiyor ve rahatsiz oluyorum.
3. Adblock kullaniminin ilerlemesi tabiki de webmasterlerin kazanc kapisina ileriki zamanlarda %50 gibi bir oranla zarar verecektir. Ama elbette ki bilincsiz kullanicilar cok asiri olacak ve kullanmayan cok olacaktir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
- Kullanıyorum
- Genellikle youtube ve film siteleri için kullanıyorum.Zaten internetim yavaş birde reklam videosu yüklenene kadar 1 saat geçiyor
- Çoğu webmasterin kazancını düşürüyor.Ancak şu an adblock sayesinde webmasterler reklam konusunda biraz daha bilinçli...
http://www.emrekarakaya.com.tr/
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Pazarlama ve iletişim uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben de kullanıyorum. Saçma sapan flash reklamlar, Gif'ler, uygunsuz içerikler ve CPU kullanımını düşürmek için elzem oluyor. Ama efendi efendi, makul reklamlar koyduğunu gördüğüm siteler için devre dışı bırakıyorum