Ankara Anlaşması Vizesi Türk vatandaşlarına İngiltere’de birçok alanda iş kurabilme imkânı sağlayan bir vizedir. Bu güne kadar yapılan incelemelerde daha çok yazılımcıların bu vizeden faydalanarak İngiltere'de iş bulma imkanı sağladıkları görülmektedir.

Ankara Anlaşması 12 Eylül 1963 tarihinde Türkiye ile Avrupa Birliği(o zamanki adıyla Avrupa Ekonomik Topluluğu) arasında imzalanan bir anlaşmadır. İngiltere’nin 1973 yılında Avrupa Birliğine dâhil olması ile birlikte İngiltere de bu anlaşmasının taraflarından bir haline gelmiştir.

Ankara Anlaşması vizesi (İngilizce adıyla Turkish Businessperson and Worker Visa) ile Türk vatandaşları, uzmanlık alanlarına uygun birçok iş kolunda İngiltere’de iş kurabilme imkanına sahiptirler. Bu iş kolları: Türkiye’de doktorluk, avukatlık, öğretmenlik, IT uzmanlığı, hemşirelik, müzisyenlik, oyunculuk, dansçılık, kuaförlük, kasaplık, aşçılık, kuyumculuk, müteahhitlik, terzilik, inşaat işçiliği, sporculuk, muhasebecilik, elektrikçilik, marangozluk, pastacılık gibi birçok alanı kapsamaktadır. Bu yazımızda Ankara anlaşması hukuk bürosu olarak vize danışmanlık konusunda bilgilendirmeler yapılacaktır. Ayrıca Ankara anlaşması danışmanlık tavsiye konusunda da genel bilgiler verilecektir.

Aralık ayı ile sona erecek olan anlaşma hakkında detaylı bilgiye https://or.av.tr/ankara-anlasmasi-vizesi-nasil-alinir/ adresinden ulaşabilirsiniz.