netbozum
tr.link

Bazı yerlerden veri almak

2 Mesajlar 485 Okunma
acebozum
tr.link

recepege22 recepege22 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad R** B**
  • Mesajlar 3
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar iyi günler. Sizlere bir kaç sorum olacaktı çünkü bu konu hakkında hiçbir fikrim yok ve sizlere danışmak istedim. Öncelikle bazı uygulamalardan veri almak bir sorun yaratır mı? Mesela http://pesdb.net/pes2018/ şu site pes 2018 oyununda ki oyuncu puanlarını gösteriyor ve bunun gibi bir sürü site var. Bunların yaptığı yasal bir durum mudur? Bir de örneğin bir siteden güncel olarak kadro bilgisi verisini çekmek istiyorum bir telif olayı söz konusu olur mu? Olursa da ilk önce beni uyarırlar mı kaldırmam için? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

googleasistan
reklam

Metin Metin metinli.com Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Analisti ve Siber Güvenlik
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1399
  • Beğeniler 61 / 582
  • Ticaret 18, (%94)
Veriyi oluşturmak, anlamlaştırmak ve bunu sunuyor olmak ciddi zahmet gerektiriyor. Paylaşımı yapan kişinin bu işi nasıl yaptığı ya da içeriklerini hangi lisans ile insanlara aktardığı önemli.

Örneğin kopyalanabilirliği serbest olan ve erişilip kullanılsın diye oluşturulan veritabanları var. Bu kişiler ve gruplar fonlama mantığı ile çalışıp bilginin kolay ulaşılabilirliği için uğraşıyorlar.

Fakat bir API servisi gibi sürekli olarak istek atıp hem maliyet oluşturup hem de ücretsiz bir şekilde hazır bir emeğin üzerine konuyor olmak düşündürücü. :)

Yazar, yazılım geliştirici, SEO Analisti ve siber güvenlik uzmanı.
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al