Nerede o eski bioslar..
Bilgisayarını power düğmesinden değil de klavyeden veya farenle açabilirsin.Aslında klavye veya fare daha da örnekledirilebilir. Örneğin; klavye’den 12345 yazdığınız da bilgisayarınız açılabilir ya da farenizin sağ tıklamasıyla bilgisayarınız açılabilir. Hatta biz bu klas şeyleri geçip bilgisayarınızı telefonunuzun aranması ile nasıl açılabilir? bunu anlatacağız. İlk önce klavye veya fareyle nasıl açılır? onu anlatalım.

Şimdi bilgisayarımız açıksa kapatalım veya bilgisayarımızı resetleyelim bilgisayarımızı resetlerken siz sürekli delete tuşuna basın.Nedeni ise bilgisayarınızın bios ayarlarını açabilmek.Bios ayarlarınız açıldığında ekran da INTEGRATED PERIPHERALS adlı bir yazı göreceksiniz hemen o bölüme girelim ve açılan ekranda Power On Function ayarlarına girelim burada genellikle button seçeneği aktiftir siz o kısmın üstünde mousunuz ile sağ tık yaparsanız artık bilgisayarınız farenizin sağ tıkıyla açılacaktır.Bir diğer seçenek ise klavye ile açmak yani KB Power On Password bölümünden ayarlayacağınız şifre. Örnek; 12345. (Her bilgisayar da bios penceresi farklı şekilde yani farklı bir tuş ile açılabilir.Genellikle F2,F10 ve delete tuşları ile açılıyor ve bios ayarlarınızla çok fazla oynamamanızı öneriyoruz.)


İşte o değişik bilgimiz; “Bilgisayarı cep telefonuyla açmak”. Bize lazım olanlar; Bilgisayarınızda fax/modem kartının bulunması(56k’lık),ucuz bir cep telefonu(Nokia 3310 yeter.),bir hat,biraz elektronik bilgi ve bir adet küçük akımlar için röle.
Mantığı ise şöyle işliyor; siz telefonunuzu çaldırdığınız da bilgisayarınıza bir titreşim gider ve bu titreşimi algılayan bilgisayar aktif hale gelir. Tek bir hatası ise telefonunuzu kim çaldırırsa çaldırsın bilgisayar sürekli açılacaktır veya kapanacaktır onun için kimsenin bilmediği bir hat almanız da fayda var.
Nasıl yapılır? hemen anlatalım; İlk önce telefonunuzun içini açın yani telefonu tam anlamıyla sökün ve telefonun hoparlöre giden kablolarını takip edin 2 kabloyu sökün. Ardından bilgisayarımızı sökmeye başlayalım ve bilgisayarınızın power düğmesini sökün sonra power düğmesine giden 2 adet kabloyu da sökün.
Şimdi son aşama; telefonunun hoparlör kısmından söktüğünüz 2 kabloyu rölenin 1 ve 2. nolu bacaklarına takın ve aynı şekilde bilgisayarın power düğmesinden söktüğünüz 2 kabloyu da rölenin 3 ve 4. nolu bacaklarına takarak işlemi bitirebilirsiniz artık telefonunuz her aradığınız da açılacaktır..

KAYNAK