wmaraci reklam

Brian Tracy’nin Gelirinizi %1000 Artırma Formülü

7 Mesajlar 3.017 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

ErenGemici ErenGemici eski nick : Legendejavu Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Grafik Tasarımcı
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 1082
  • Beğeniler 473 / 426
  • Ticaret 59, (%0)
Brian Tracy’nin Gelirinizi %1000 Artırma Formülü, kariyerine ilk başladığı yıllarda yıl sonundaki vergi beyanı 14.004 $ idi. 12 yıl sonraki vergi beyanı ise, 1.440.000 $ olmuştur. Bunlara rağmen Brian 12 yılda gelirini 100 katına çıkarmayı başarmıştır.

Brian iş hayatı boyunca geçmişini sorguladığın da ise şunu farketmiştir; “Yüzde yüz formülü” olarak adlandırdığı bir formül kullandığını keşfetmiştir. Çok basit olan bu formül, artan maliyet kuralına dayanıyor. Japonca da bu formüle “Kaizen İlkesi” denir, sürekli artan iyileşmenin ilkesidir. İyileşme süreci, her gün azar azar artarak ilerleyen bir süreçtir. Üretkenliğinizi, performansınızı ve ürününüzü günde %1’in onda biri kadar arttırabilir misiniz ? Bunu yapabilir misiniz ? Üretkenliğinizi, performansınızı ve ürününüzü her gün binde bir yükseltebilir misiniz ? Bir çoğunuzun yanıtı tahminimizce elbette olmalıdır.

Yaptığınız işlerde daha çok aktiflik gösterirseniz veya önemli bir işte biraz olsun daha sıkı daha verimli çalışırsanız, kendinizi tek günde bile yapabildiğinizin %1’inin onda biri daha da iyi biri haline gelirsiniz. Fakat bir hafta boyunca bıkmadan bunu yapmayı sürdürdüğünüzü varsaydığımızda, %1’in onda birini 5 gün ile çarptığımızda sonuç %1’in yarısı kadar daha üretken olduğunuzdur. Peki bu sizce mümkün mü ? Elbette, dediğiniz duyar gibiyiz.

Herkes her sektörde o kadar az bir miktar daha üretken olabilir. Bunu dört hafta boyunca yaptığınızda, bir ayda %2 daha üretken olmuş olursunuz. Bunu bir yıl boyunca sürekli yaptığınızda ise, 52 haftada %26 daha üretken olursunuz. Peki bu mümkün mü ? Yanıt, “Evet”. Çünkü “Momentum İlkesi” olarak adlandırılan bir kural vardır. Bu kurala göre bir kez başladığınızda git gide devam etmek daha kolay hale gelmeye başlayacaktır anlamına gelmektedir. Böylece gittikçe daha da hızlanırsınız. 1 yılın sonunda %26 daha üretken olduğunuzda ürününüz, yani toplam geliriniz de %26 artmış olacak. Çünkü daha etkili ve etkin olmaya, daha çok işin altından kalkmaya başlayacaksınız. Güne daha erken başlayacak, daha çok çalışacak, daha geç yatacak ve önceliklerinizi daha iyi seçebileceksiniz . Bunu yapmaya kendiniz üzerinizde 10 yıl boyunca yapmaya devam edecek olursanız da, %1004 daha iyi olacaksınız.

İşte Tracy’nin yaptığıda tam olarak buydu ve aynı yolu izleyen herkes de bu noktaya gelebilir. Kısa zaman önce, Seattle’dayken Brian daha 30’larında iken genç bir adam yanına geldi.
Onunla ilk tanıştığında 22 yaşındaydı. Portland’ın dışındaki küçük bir kasabada 2. el araba işinde çalışıyordu. Adı da Chris’ti ve aralarında şöyle bir konuşma geçmiş;

B: Briann Tracy.

C: 2. el araba satıcısı Chris.

C: Bay Tracy, beni hatırlıyor musunuz ?

B: Evet.

C: Bana yıllar önce öğrettiğiniz %1000 formülü var ya,

B: Evet.

C: Bunu bir çok insana öğretiyorum. Bende işe yaramıyor.

B: İşe yaramıyor mu ?

C: Hayır, yaramıyor.

B: Ben formülü her gün kullandım.

C: Yıllar önce öğrendim ve işe yaramadı.

B: Ne demek istiyorsun?

C: (Gülümseyerek dedi ki) “10 yıl sürmüyor, sadece 7 yıl bana yeterli oldu. Bugün, 7 yıl öncesinden tam 10 kat daha fazla kazanıyorum. Artık 1 ayda kazandığım gelir, eskiden 1 yılda kazandığımdan bile fazla. Hepsi bu formülü kullanmam sayesinde” dedi.

Brian bu formülü 10 yılda gelirini 10 katına çıkarmak için kullandıktan sonra, toplam 12 yılda 100 katına çıkarmak için kullanmaya devam etti. Siz de yapabilirsiniz. En basit haliyle, şu şekilde;

Her sabah kalktığınızda, evinizden çıkmanız gereken saatten 2 saat öncesinden kalkın. “Altın saat” denilen ilk saati, kendinize ayırarak değerlendirebilirsiniz. Bu altın saatte, sizi eğitecek, motive edebilecek veya manevi açıdan güçlendirecek bir şeyler okuyun. Ne olduğu fark etmez. Bedeninize spor yapmanın iyi geldiği gibi, zihninize de bu iyi gelecektir.

Gazete / dergi okuma veya TV seyretmek yerine, sizi canlandıracak bir şeyler okuyun. Satış işinde iseniz pazarlama ile ilgili okuyun. Daha manevi şeylere ilgileniyorsanız, size göre bir şey okuyun. İstiyorsanız motivasyonel şeyler okuyun. Ama her sabah mutlaka 1 saat okuyun. Bu, zihninizi günün kalanına tamamen hazırlamış olacaktır. Büyük konuşmacılardan biri, ilk saatin günün kalanından bile iyi olduğunu söylemiştir. Bu saate “altın saat” deniyor ve altın saati kendiniz için değerlendirin. Tıpkı sabah erken kalkıp spor yapmışsınız gibi, gün boyunca harika hissedeceksiniz. Sabah erken kalkıp 1 saat okursanız, zihnen tüm gün boyunca kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

Tracy’nin Formülünün 2. adımı da şu:
Oturun ve o gün boyunca yapmanız gereken her şeyin bir listesini yapın ve yapacağınız her şeyi önceden planlayın.

adım:
Listenizi yapacağınız iş önceliklerine göre sıralayın. Önem sırasına göre birinci, ikinci ve üçüncü işinizin ne olduğunu belirleyin. Bu şekilde o gün yapacağınız tüm işlerinizi listenize numaralandırın.

adım:
İlk yapacağınız şey listedeki en önemli işe başlayın. Bu en önemli iş bitene kadar tüm zihninizi ona vererek odaklanın. Sonrasında, 2. önemli görevinize başlayın ve aynı şeyi yapın. Bunu tüm listenize uygulayın.

adım:
Arabanızda dinleyebilmeniz için ders programları indirin ve arabanızda dinleyin. Arabanızı gezer bir sınıfa çevirin. Arabanızı, tekerlekli bir üniversiteye çevirin.
Kaliforniya Üniversitesi’ndeki bir araştırmaya göre, araba kullanırken müzik yerine ders dinlemek (kulak için sakız çiğnemek de deniyor) neredeyse tam zamanlı üniversiteye denk bir eğitim almanızı sağlıyor. Tek bir ufak nokta haricinde: Üniversiteye gittiğinizde üniversitede öğrendiklerinizin %90-95’i pratik hayatta işinize yaramaz. Kuramsaldır, gerçektir ve öğrenmesi hoştur ama gerçek dünyada işe yaramaz. Ancak, pazarlama, iletişim, zaman yönetimi gibi eğitim derslerini dinlediğinizde, sizin için o an asıl önemli olan şeyleri öğrenmeyi seçersiniz.

Yani, arabanızı tekerlekli bir üniversiteye dönüştürmekle bile müzik dinleyeceğiniz bu zaman diliminde ders dinleyerek daha çok şey öğrenebilirsiniz. Arabanızı, gezer bir öğrenme makinasına çevirebilirsiniz.

Her sabah erken kalkıp 1 saat boyunca kitap okursanız, haftada ortalama 1 kitap bitirirsiniz. Haftada 1 kitap da yılda 5 kitap demektir. Astrofizik de dahil olmak üzere, üniversitelerde her bölümde doktora yapmak için yılda 30 ile 50 kitap okumanız ve bunları bir tez haline getirip birleştirmeniz gerekir. 1 yıl içinde kendi alanınıza dair 30-50 kitap okursanız, doktora derecesine denk olursunuz. Bu konuda ister satış, iş, girişimcilik veya başka bir alan olsun; farketmez. Hayatınızda yarar sağlacak size bir şeyler katacak bu kitaplar bir alanda bir tez yazmış kadar bilgin olacaksınız. Günde 60 dk okuyarak, gelirinizi 2-3 katına çıkarabilirsiniz. Brian’in bu formülünü uygulayıp iletişime geçen bir çok insan, bunun hayatlında yarattığı farkın inanılmaz olduğunu söylemişlerdir.

Güne, alanınızla ilgili bir şeyler okuyarak başlamaya kesinlikle dikkat edin bunu her gün uygulamaya çalışın. Ayrıca, gün içinde yapacaklarınızı da önceden planını öncelik sıralarına göre yaparsanız, önceliklerinizi belirlediğinizde emin olun ki üretkenliğiniz de %25 artacaktır. En önemli görevinize konsantre olduğunuzda, üretkenliğinizi %50 daha attıracaksınız. Sadece okuyarak, öncelik belirleyerek ve en önemli işinize odaklaranarak, üretkenliğiniz, performansınız ve ürününüz 1 yılda %100 artacak. Bir çok kişi Bay Tracy’e, arabada eğitim programları dinlemenin bile kendi başına gelirinizi 10 yılda %100 arttırdığını söylemişlerdir.

Sıradaki adımımız yani en can alıcı 6.adım:

Yaşadığınız ve gerçekleştirdiğiniz her olaydan sonra kendinize bu 2 soruyu mutlaka sormalısınız. bu iki soruya Tracy’nin deyimi ile “sihirli sorular” diyoruz. Hayatınızı değiştirecek sorular bunlardır.

Soru şu: “Bu durumda neyi doğru yaptım ?”
Bir satış işi, bir iş toplantısı, anlaşması veya başvuru olsun. Hemen ardından kendinize “Neyi doğru yaptım?” Diye sorun, ve hemen sonrasında doğru yaptığınız her şeyi tek tek not alın. Çünkü, sonuç başarılı olmadıysa bile, yaptığınız bir çok doğru şey olmuştur. 2. sorunuz ise;

“gelecek sefer neyi farklı yapacağım?” Olacak.

Sonra da, bu durumu bir daha ki sefere geliştirmek için neler yapabileceğinizi nelere dikkat etmeniz gerekiyor bunlar yazın. Şu önemli ki, bir çok insan neyi yanlış yaptıklarına takılıp kalırlar. “nerede hata yaptım? Nasıl kaybettim?“ Bunları sorarsanız, bilinç altınız size bu negatif görüşleri talimat olarak kaydedecektir. Böylece gelecek sefer benzer bir durumda aynı hatayı tekrarlayacaksınız.

Ama “Neyi doğru yaptım ?” ve “Neyi farklı yaparım?” Diye kendinize sorsanız, bilinç altınız bunları gelecek sefer için talimat olarak kaydedecektir. Böylelikle, gelecek sefer otomatik olarak siz istemeseniz bile öyle davranacaksınız. %1000 formülü’nün 7. adımı;

Herkese milyon dolarlık müşteri gibi davranmanızdır. Hayatınızdaki veya çalıştığınız herkese, hayatınızın en önemli kişisi gibi davranın. Müşterilerinize, sanki ürününüzden milyon liralık satın alacaklarmış gibi davranın. Özellikle de aile bireylerinize böyle davranmalısınız. Çocuklarınıza, eşinize ve arkadaşlarınıza gerçekten önemli insanlar olarak muamele etmeye çalışın. Başkalarına ne kadar önem vererek davranırsanız, kendinizi daha da iyi hissedersiniz. Siz daha pozitif hissettikçe, çevrenizdeki kişiler de daha pozitif hissederler. Böylece sizin etrafınızda daha çok zaman geçirirler veya sizinle daha çok iş yaparlar. Bu %1000 formülü, tarihi boyunca başarının anahatarı olmuştur. Çünkü sıfırdan başlayıp birden zengin olmaya atlamazsınız, hızlı veya kolay para da kazanamazsınız. Yaptığınız şey şudur:

İşe gidersiniz ve günden güne, haftadan haftaya, azar azar sonuçlarınız iyileşir. Bir bakmışsınız ki hayal ettiğiniz her gün hayalini kurduğunuz hedeflere ulaşmayı başarmışsınız.


KAYNAK: https://www.kitapayraci.net/brian-tracynin-gelirinizi-artirma-formulu/
Farazi mimarcan TurkCoder

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

DesignTr DesignTr HODL ! Kullanıcı
  • Üyelik 19.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Yatırımcı, Grafik Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** M**
  • Mesajlar 1217
  • Beğeniler 99 / 373
  • Ticaret 6, (%100)
güzel paylaşım sağol
ErenGemici

kişi bu mesajı beğendi.

Yazdıklarım kendi düşüncelerimdir, yatırım tavsiyesi değildir.

TheDestroyer35 TheDestroyer35 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Web Yazılım
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 195
  • Beğeniler 7 / 38
  • Ticaret 0, (%0)
Yazının içerisinde dediği gibi "okulda öğretilenlerin %95 i kuramsaldır ve gerçek hayatta işe yaramaz." Aynısı bu formül içinde geçerli. Burada anlatılanlar Secret kitabında ki evrene mesaj gönderinden farkı yok. Yani çok büyük oranlarda işe yaramaz.
ErenGemici 70826

kişi bu mesajı beğendi.

http://olanolmus.com

Buyrun gelin çay içelim

mahsum mahsum Taklitler Aslını YÜCELTİR Kullanıcı
  • Üyelik 20.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Grafiker, İnternet Girşimcisi
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 1029
  • Beğeniler 318 / 313
  • Ticaret 8, (%100)
Çok Güzel paylaşım olmuş elinize sağlık
ErenGemici

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Mersin evden eve nakliyat

ErenGemici ErenGemici eski nick : Legendejavu Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Grafik Tasarımcı
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 1082
  • Beğeniler 473 / 426
  • Ticaret 59, (%0)
DesignTr TheDestroyer35 mahsum Yorum atan herkese teşekkürler arkadaşlar yaşantınızı bir nebze de olsa etkilemeyi başarabilidiysek ne mutlu bize. :)
mahsum

kişi bu mesajı beğendi.

Economist Economist Bla, bla, bla.. Kullanıcı
  • Üyelik 05.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Sosyal Medya
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 1943
  • Beğeniler 1098 / 1106
  • Ticaret 312, (%100)
Güzel paylaşım için teşekkürler.
ErenGemici mahsum

kişi bu mesajı beğendi.

ErenGemici ErenGemici eski nick : Legendejavu Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Grafik Tasarımcı
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 1082
  • Beğeniler 473 / 426
  • Ticaret 59, (%0)
Economist teşekkürler.
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al