lostyazilim
tr.link

Broşür Dağıtmak Yasal Mı ?

26 Mesajlar 33.624 Okunma
acebozum
tr.link

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)
Mühür olayını bilmiyorum duymamıştım hiç , izin almadan bir çok kez çalıştığım iş yeri için çalışma yapmıştık. Yaklaşık 6 ay kadar da yapıştırma afişlerle farklı bi iş üzerinde deneme yaptık ( Duvarlar + Elektrik Direkleri + Çöp Konteynrları + ******* Kutuları şu meşhur boyacı - türk el - ucuz boyacı gibi istanbul anadolu yakasında nerde görürseniz mucidi bizdik arkadaşlarım hala devam ediyor :) ) Pendik belediyesiyle ufak bi sorun yaşamıştık bizde belediyenin granitlerine kadar yapıştırdık ceza falan bişey de gelmedi . Arayıp kaldırmazsak yasal işlem başlatılacağını söylediler o kadar . Belediye falan çok masraf olabilir miktar olarak bilmiyorum fakat izin alınması gerektiğini biliyorum bir harç da yatırılıyor. Dağıtacağın bölgeye bakan zabıta amirliğine gider durumu anlatırsan çok da prosedür işletilen birşey değil bakıp tamam şunu bunu yapma dağıt derler büyük ihtimalle. Haybeden kıl birine denk gelir hiç birimizin başına gelmedi ama boşu boşuna ceza alabilirsin. 3 kuruş için değmez . Belediye de zabıta da yüklü miktarlar falan değilse yok dağıtma illa bu parayı yatır falan da demez sanırsam.

elektronikssl
webimgo

Danci Danci Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek TC
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 328
  • Beğeniler 5 / 61
  • Ticaret 2, (%100)
Hatta İstanbul'daysan Mecidiyeköy metrobüs alt geçidi var in oraya Allah verdi de hepsini dağıt sıkıntı olmaz. Ben günde yüzlerce dağıtım yapanları görüyorum. :D
FilmlerBizden

kişi bu mesajı beğendi.

Olric Olric WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Reklam
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad O** Ç**
  • Mesajlar 1178
  • Beğeniler 0 / 247
  • Ticaret 42, (%100)

MaRuL adlı üyeden alıntı

Tam türk işi. "Bir şey olmaz sen rahat ol"

Zaten kanun der ki; oğulcan bastır dağıt diyorsa sana kimse karışamaz. İzin makamı oğulcan nickli arkadaşımız sanırım.

Konu biraz eski fakat mesajı yeni gördüğüm için cevap vermek durumundayım.

Öncelikle sözde "kanun" meselesine girip konuyu bambaşka yerlere taşımayacağım. Aklı selim olan her insan zaten ülkemiz topraklarında kanun olarak adlandırılan şeyin neye hizmet ettiğinin bilince. Onun dışında bir kaç arkadaşımızın da bahsettiği üzere hiçbir sıkıntı çıkmamakta. Uzun süreli tecrübelerimden edindiğim geri bildirimler doğrultusunda gayet net bir şekilde bir tavsiyede bulundum soruyu yönelten arkadaşa. Dediğim gibi eski bir konu uzatmamak adına kısa kesmek istiyorum, yanlış anlaşıldıysam affola, herkese iyi forumlar.

Ulusoy Ulusoy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 348
  • Beğeniler 107 / 74
  • Ticaret 0, (%0)
Yahu bu devlette ileride sanırım hava almak bile paralı olacak. Ne bilim aylık hava alma harcı bile yatıracağımız günler gelecek.
FilmlerBizden

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

blueffect blueffect Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Bilgisayar Programcısı
  • Mesajlar 353
  • Beğeniler 29 / 89
  • Ticaret 2, (%100)
Dağıtmayı geçtim sticker şeklinde durak ve direklere yapıştırmışlığım bile var hiç bir şey olmuyor merak etme cins bi zabıta çıkar cinslik yapar o ayrı.

FilmlerBizden FilmlerBizden Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek SERBEST MESLEK
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 523
  • Beğeniler 263 / 82
  • Ticaret 2, (%100)

MaRuL adlı üyeden alıntı

Tam türk işi. "Bir şey olmaz sen rahat ol"

Zaten kanun der ki; oğulcan bastır dağıt diyorsa sana kimse karışamaz. İzin makamı oğulcan nickli arkadaşımız sanırım.

sabah sabah ne güldüm yahu :)

Ek Olarak: Cezai müeyyidesi bile vardır. olmaz olur mu hiç. ama şöyle birşey var;
biraz karşınızdakinin inisiyatifine kalmış birşey. birgün birşey olmaz birgün olur. En iyisi yinede ucundan kıyısından riayet. yani tümünü mühürletmek belki ağır gelebilir ama 100 tane mühürletip gerisini o şekilde dağıtabilirsin. Kanun herkes için işlerse kanun olur. herkes nasıl yapıyorsa sende öyle yapacaksın ki kanunun uygulanma zorunluluğunu herkes bilecek başına gelince.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al