Bir çoğumuzun da bildiği gibi dosyalarımızı yükleyip başkalarına indirmeye sunabildiğimiz veya bir hdd gibi kullanabildiğimiz bulut servisleri var.
Ama hangi bulut servisini kullanmalıyız bu yazımda avantajları ve dez avantajlarını konuşacağız.

1-DROPBOX
Kayıt olduğumuz anda bize 2 gb alan veriyor ve bizden bazı görevleri tamamlamamızı istiyor.Bu görevler twitter hesabı bağla facebook ta paylaş gibi şeyler ayrıca referans linkimiz ile üye olanlar için bize 500mb hediye ediyor samsung ve HTC dropbox ile anlaşma yapıyor ve galaxy serisi-one serisi telefon kullananlara hediye alan veriliyor sanırım samsung 50gb için anlaştı HTC de 25gb. Ayrıca ücretli olarak alan satışı yapıyor fiyatları 1TB aylık 10$

Google Drive
Adındanda anlaşılacağı gibi google ın resmi depolama hizmetidir. uygulaması android telefonlara yüklü olarak gelir ücretsiz kullanıcılara 15gb hediye ediyor eğer alanımızı arttırmak istersek 16tb a kadar arttırabiliyoruz ama tabi bunun bir maliyeti olacak :D fiyatları diğer bulut servislerine göre daha pahalı diyebiliriz 16tb için aylık 800$ ı gözden çıkarmamız gerekiyor.

Yandex Disk
Yandex in bulut servisidir kullanışlıdır. üye olunduğu anda 10gb hediye eder başkalarını referans linkimizden üye yaparak üye başı 500mb kazanabiliriz. 1tb ücreti yıllık 300$ dır. Yandex'in son günlerde indirme sınırı koyması birçok kullanıcısını üzmüş ve yandex'ten soğutmuştur.

SkyDrive(OneDrive)
OneDrive microsoft un bulut servisi olarak karşımıza çıkıyor.Üye olanlara 7gb hediye ediyor diğer bulut servisleri gibi bu serviste ref linkimizden getirdiğimiz kullanıcı başı 500mb veriyor ama sınırı 10 kişi olarak koyulmuş.Fiyatları ekonomik denilebilir aylık 12tl ye 1tb alınabilmekte tim bulut servisler arasında en ucuzu netdisk hariç.

NetDisk
NetDisk bir ***** servisi olarak karşımıza çıkmakta *****in upload hızları ile nasıl kullanılır düşünememiş sanırım ***** yetkilileri.NetDisk ücretleri çok düşük aylık 10tl ye sınırsız alabilirsiniz ücret internet faturanıza yansıtılıyor.Kötü yorumu olanlar vardır ama ben bu yazıma kendi yorumlarımı eklemek istemedim.

BOX
Box bulut servisi türkiyede pek tanınmış bir servis değil bunun nedenide sanırım türkçe arayüzü olmaması.Box üye olan kişilere 10gb alan vermekte. Box servisi daha çok şirketler için yapılmış bir servis bir hesaba tabi bununda paketlere göre sınırı var istediğiniz kadar kişiyi ekleyebiliyorsunuz ve ortak kullanıyorsunuz. ücretleri 4€ ile 12€ ay arası olarak değişmekte kişisel kullanımlar için.

icloud
Hack olayları ile kullanıcılarını kaybetmeye başlamıştır android desteği olmaması en kötü özelliğidir zaten apple ın android uygulaması geliştirmesi saçma olurdu.Üyelerine 5gb alan vermektedir aylık 40tl ile 1tb alan alabilirsiniz.

SugarSYNC
Birçok kişi adını bile şimdi duyuyordur üyelerine 5gb alan vermekte olan sugarsync yükseltmeleri 500gb ile sınırlamış ve 500gb yıllık ücreti 400$ olarak belirlenmiş diyer sistemlere göre biraz daha gerilerde olmasının nedenide bu olsa gerek. windows-mac-ios-android platformlarınada hizmet vermektedir.

Amazon Cloud Drive
Amazon Cloud Drive üyelerine 5gb ücretsiz alan veriyor yükseltmeleri sanırsam en pahalı olan servis budur yıllık 1tb ücreti 500$ olarak belirlenmiş
android-ios -windows platformlarında hizmet veren Amazon Cloud Drive servisi kullanıcılarına kaliteli bir hizmet sunuyor.

OpenDrive
5gb ücretsiz alan vermekle beraber bir dosya en fazla 1gb olabilmekte bu en büyük dezavantajı yıllık 299$ a sınırsız alan alabilirsiniz.

SpiderOak
Kullanıcılarına 2 gb alan vermekte isterseniz bunu aylık 10$ a 100gb a yükseltebilirsiniz sistemleri pek kullanışlı değil bana kalırsa, bir dosya en fazla 2gb olabilmekte.

Okuduğunuz için teşekkür ederim yazıları kendim yazdım alıntı değildir kendi yorumlarımı katmamaya çalıştım umarım birilerine yararım dokunur.