lostyazilim

Domain de ''-'' Kullanmak

15 Mesajlar 2.213 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

kendoka kendoka Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

CennetKapisi adlı üyeden alıntı

seo acisindan hic bir zarari yok hatta faydasi var ingliz ve alman makalelerden arastirdigima göre domain'de tire kullanilirsa bunu bosluk olarak görüyor.

örnek:

www.isimsoyisim.com iki kullanilan kelime bir kelime olarak geciyor
www.isim-soyisim.com arama motorlari tarafinda bir adim önde iki kelime iki kelime olarak geciyor eger bir kullanicinin "-" yazmasini bilmiyor ise veya zor geliyor ise siteyi hic ziyaret etmesin daha iyi

Türkiyedekiler maalesef herkes "uzman" oldugu icin hersey duyuyoruz dogru bilgiyi ayirt etmek cok zor

Ustam bu konuda katılıyorum ama esnaf atar yapmaz bence :)
Şimdi mesela benim sitem. www.hacamat-tr.com
Verdiğimizi bir çok hizmeti site üzerinden gercekleştiriyoruz. Geçen bir müşteriyle konuşuyorum. Sitemize üye olup kampanyadan faydalanın dedim. Site ismini sordu.
"hacamat tire tr" Şimdi müşteri bunu duyunca anlamıyor. Neden interneti çok çok az kullanan insanlar. Bu yüzden dedim ya hitap ettiği kullanıcı çok önemli. Lagger arkadasımız zip-indir.com u açmış Markalaşmak için akılda kalıcılık için zipindir.com daha iyi olurdu bence. Fakat zip indirecek bir insan site ismini yazmak istediğinde "-" işaretini rahatca koyar.

Mesela bazen tartışılıyor. Uzantı .com .net olması önemli mi diye.
Değil fakat ben adama bilmemne.net desem de adam gidip bilmemne.com a girer :) yeni nesil için sıkıntı yok. Fakat 30 yas üstünün büyük bölümü internet sitelerini .com uzantılı interneti de google sanıyor.

wmaraci
reklam

Ozturkkontraplak Ozturkkontraplak WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek ahşap ürünleri
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** H**
  • Mesajlar 12
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
http://www.ozturkkontrplak.com
bu şekilde ozturk-kontrplak mı almam daha dogru olacaktı seo açısından yoksa bitişik almam daha mı iyi oldu

https://www.ozturkkontrplak.com/

CennetKapisi CennetKapisi Sitenizi App'lestiriyorum Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yaz
  • Konum Avusturya
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 877
  • Beğeniler 291 / 162
  • Ticaret 3, (%100)

kendoka adlı üyeden alıntı

Ustam bu konuda katılıyorum ama esnaf atar yapmaz bence :)
Şimdi mesela benim sitem. www.hacamat-tr.com
Verdiğimizi bir çok hizmeti site üzerinden gercekleştiriyoruz. Geçen bir müşteriyle konuşuyorum. Sitemize üye olup kampanyadan faydalanın dedim. Site ismini sordu.
"hacamat tire tr" Şimdi müşteri bunu duyunca anlamıyor. Neden interneti çok çok az kullanan insanlar. Bu yüzden dedim ya hitap ettiği kullanıcı çok önemli. Lagger arkadasımız zip-indir.com u açmış Markalaşmak için akılda kalıcılık için zipindir.com daha iyi olurdu bence. Fakat zip indirecek bir insan site ismini yazmak istediğinde "-" işaretini rahatca koyar.

Mesela bazen tartışılıyor. Uzantı .com .net olması önemli mi diye.
Değil fakat ben adama bilmemne.net desem de adam gidip bilmemne.com a girer :) yeni nesil için sıkıntı yok. Fakat 30 yas üstünün büyük bölümü internet sitelerini .com uzantılı interneti de google sanıyor.

tire yi bilmiyorlar bunun yerine ortaya eksi gibi cizgi koyun denilirse anliyorlar... :)

kendoka kendoka Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

CennetKapisi adlı üyeden alıntı

tire yi bilmiyorlar bunun yerine ortaya eksi gibi cizgi koyun denilirse anliyorlar... :)

cıss. . . :)

wmaraci
wmaraci

Lagger Lagger SEO & Tasarım Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 512
  • Beğeniler 5 / 34
  • Ticaret 7, (%100)
yorumlarıda okudum herkeze teşekkürler ama benin düşüncem okunması zor olanları - ile ayırmak çok avantajlı bence

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al