Merhaba,Bugünki Donanımsal problemlerin çözümü için yazdığım 2. yazım.Laptop gibi ısınmasından dolayı sorun çıkartan ekran kartları genelde fan’larındaki arızalardan dolayı veya çalışma koşullarından dolayı arızalar verebilmekte.Fakat donanımsal açıdan problemli olanları da var tabiki.Bilgisayarınızın çalışma ortamında ekran kartı 45 dereceye kadar normal derecede çalışacaktır.Fakat bilgisayarınızın olduğu oda havasız,nemli ve sıcak ise ekran kartı ısınması kaçınılmaz.Peki bu durumda ne yapmalısınız ?

Fanları Kontrol Edin

Ekran kartı ve kasa fan’ınızı kontrol edin.Doğru çalıştıklarından emin olun ve ince telli fırçayla nazikçe temizleyin.Sakın su vb akışkan şeylerle yıkamaya kalkmayın.
Ek Fan Takın

Bilgisayarınızın içine soğutması için ek fan takmayı deneyin.Mutlaka faydası olacaktır.Ekran kartınız bu fanı takmanıza rağmen ısınıyorsa fanlarınızın doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edin ve temizleyin.
Çok Zorlamayın

Kullandığınız program,oyun vb gibi uygulamaların en verimli şekilde çalışması için gereken bilgisayar özellikleri vardır.Bu özellikler bilgisayarınızın özelliklerinden yüksek ise ısınma ve donmalar kaçınılmazdır.Sonucu ise çöp kutusuna kadar ulaşabilir.Eğer ekran kartınızın ısınmasına ve pc’de donmaya sebep olan program,oyun vb uygulama kullanıyorsanız derhal kaldırın veya ekran kartınızı yükseltin.
Güncelleme Yapın

Ekran kartı driver’ınızı güncelleyin.Bazı durumlarda bu sorununuzu çözmek için yeterli olabilir.
Temizleyin

Ekran kartınızı çıkartın ve yuvaya giren altın rengi kısımlarını silgi ile nazikçe silin.Bir bez vb şeyle de olabilir.Fakat ıslatmayın.
Takılı Olduğundan Emin Olun

Ekran Kartınızın Yuvasına tam olarak oturmuş olduğundan emin olun.

Kaynak