E-TİCARET ŞİRKETİ KURULUŞ VE İZİNLERİ
>>Şahıs Şirketi Kuruluşu
Bu bölümümüzde , E-ticaret şirketi & e-ticaret firması sektöründe işyeri açmayı düşünen girişimciler için, işyerinin kuruluş aşamaları, prosedürleri ve maliyetleri hakında bilgi paylaşacağız.
Öncelikle belirtmek gerekirse, E-ticaret şirketi & e-ticaret firması sektöründe şirket kurmak isteyen girişimciler bireysel şirket veya sermaye şirketi kurup , ticari faaliyetlerde bulunabilirler. Yani şirket türünün , yasal prosedürler açısından önemi yoktur. Lakin, ticari prejtij ve çalışılan firmalara sağlayacağı güven açısından, bizim tavsiyemiz, sermaye şirketi kurmaları yönündedir. Bu Limited ya da anonim şirket olabilir.
>>Limited Şirket Kuruluşu
Etiket; e-ticaret şirketi kurmak, e-ticaret şirketi açmak, e-ticaret şirketi nasıl kurulur, e-ticaret şirketi nasıl açılır, e-ticaret şahıs şirketi, e-ticaret limited şirket, e-ticaret anonim şirket, sanal e-ticaret şirketi kurmak, home ofis e-ticaret şirketi kurmak, home office e-ticaret şirketi açmak, e-ticaret şirketi kuruluş maliyeti
E-ticaret şirketi & e-ticaret firması kuruluş süresi, kuracağınız şirket türünüe göre değişiklik gösterecektir. Bireysel şirketler, bir gün içinde kurulabilirken , Sermaye şirketlerinde bu süre, ortalama 5-7 iş günü’dür.
Kuruluş sürecinin sonunda, gerekli izinleri aldıktan sonra şirketler fatura kesebilecek düzeye gelmektedirler. Bu sektöre yatırım yapmak isteyen girişimciler öncelikle hangi kuruluş yöntemini seçeceklerine karar vermeliler. Kanunen herhangi bir kuruluş türünü seçmelerinde önlerinde bir engel bulunmuyor. Bu aşamadan sonra tercih ettikleri kuruluş türüne ait evrakları hazırlamalılar.
Şirket kuruluş süreçleri ve maliyetleri ile ilgili detaylı bilgiler için, aşağıdan ilgili linki tıklayınız ;
Bireysel Şirketler
Şahıs
Sanal ofis kuruluşu
Home-ofis kuruluşu
Sermaye Şirketleri
Limited şirket kuruluş süreci
Anonim şirket kuruluş süreci
E-TİCARET ŞİRKETİ KURULUŞ SÜRECİ
E-TİCARET ŞİRKETİ BAŞVURU VE İZİNLER
Genel anlamda, E-ticaret şirketi & e-ticaret firması işyeri açılışı yapabilmek için öncelikle kuruluş aşamasında Vergi Dairesi, şahıs işletmeleri için seçmeli olarak ticaret ya da meslek odası, sermaye şirketleri için ticaret odası başvurusu yapılması gerekiyor. Eğer personel çalıştırılacaksa SGK başvuruları yapılacak. İşyeri Ruhsatı için ise belediyeden izin alınacaktır.
Vergi Dairesi
Sosyal Güvenlik Kurumu
Ticaret Odası / Meslek Odaları
E-ticaret şirketi & e-ticaret firması Kuruluş Sonrası Maliyetler
E-ticaret şirketi & e-ticaret işi yapacak şirketlerin genel anlamda katlanacakları maliyetler aşağıdaki gibidir. Bu maliyetler firmanın kar – zarar ve iş hacimine göre farklılık göstermektedir.
Her ay KDV
Her ay çalışanınız var ise sigorta primi
Her ay BAĞKUR priminiz
Üç ay da bir ya da aylık Stopaj
Üç ay da bir Geçici Vergi
Yıl da bir Yıllık Gelir Vergisi ya da Kurumlar Vergisi
Yıl da bir yasal defter tasdikleriniz
Aylık Mali Müşavir Ücretleri
E-ticaret şirketi & e-ticaret firması Şirketi Kuruluşu ve Devlet Destekleri
Şirket kuruluşundan önce KOSGEB aracılığı ile girişimcilik eğitim programlarına katılmanız ve gerekli süreci tamamlamanız durumunda şirket kuruluşu giderlerinizi devlet desteği olarak geri ödemesiz geri alabilirsiniz.
Kuruluş sonrası yapacağınız bazı harcamalar devlet destek ve teşvikleri kapsamında olacak. Bu teşvik ve destekleri KOSGEB, İŞKUR, Ekonomi Bakanlığı üzerinden kullanabilmektesiniz.
E-Ticaret kuruluşu maliyeti ile ilgili detaylı bilgi almak için https://yigitmalimusavirlik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.