lostyazilim

Facebook, Twitter gibi sitelerde "title" da çıkan bildirimler.

2 Mesajlar 577 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

miharbisukarak miharbisukarak Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek İnternet Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 735
  • Beğeniler 121 / 106
  • Ticaret 6, (%100)
Merhaba;

Facebook, Twitter gibi sosyal ağ sitelerinde siz başka sekmelerdeyken yeni bir bildirim geldiğinde parantez içinde bildirim adedi veya mesaj atan kişinin ismi yazarak kişisinden mesaj var şeklinde uyarı verir. Buna WM Aracı'nı da örnek gösterebiliriz.

Sanırım bu focus adında bir olayla yapılıyor tam bir bilgim yok fakat bu kadarını biliyorum. Sayfa yenilenmeden güncellenen veriler bildirim olarak görünüyor. Siz yeni verileri görmek isterseniz Twitter'daki gibi ya (20) yeni tweet şeklinde çıkan butona tıklayınca görüyorsunuz veya Facebook'ta diğer sekmelerden dönüş yaparsanız otomatik olarak yenileniyor.

Şimdi benim bir sayfam var. Twitter mantığı ufak bir form ve formdan gönderilen veriler anlık olarak aynı sayfada ki bölümde listeleniyor. Bahsettiğim mantığı kendime uyarlamak için hangi kaynaklardan yararlanmalıyım veya nasıl bir yol izlemeliyim. Bilgisi olanların paylaşması dileğiyle.

wmaraci
reklam

• Üyelik 13.11.2024
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Ticaret , (%)
Bunu ben de merak ediyorum aslında, biri çıkıp ayrıntılıca anlatsa iyi olur.

Şöyle bir mantık yürüttüm, sanırım js ile yapılıyordur, okunmamış iletileri sayıp title'ın içine yazıyordur.

div içine yazı yazma misali.
miharbisukarak

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al