-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
arkadaşlar merhaba ben öğrenci kredisi alıyorum ve kredi kartının hepsini kullanmıştım hesap kesim tarihi 01.03.2017 son ödeme tarihide 13.03.2017 ben hala asgarisini ödeyemedim bazı sebeplerden dolayı ve eğer yatarsa harçlık avansı nakte çevirip yatırıcam bu gecikmeden dolayı harçlık avansımı keserler mi benim bildiğim kadarı ile son ödeme tarihinden 1 ay geciktirdikten sonra kesiyorlar ve benim bursum her ayın 7 sinde yatıyor lütfen yardım edin arkadaşlar çok zor durumdayım
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
UI Designer
-
-
Ad Soyad
D** Y**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
2 ay ödemeyince kesilmişti benimkisi büyük ihtimalle kesilmez ama bursun yattığı an nakte çevir çevirebiliyosan gece yap bunu. Denedim bi kaç kez :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
inşallah kesilmez ya vallahi gece nakte çevirmem çok zor dağın başında yaşıyorum ama sabahın ilk ışıklarında gidip hemen nakte çevirip kredi kartının borcunu ödemem gerek
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
ögrenci
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
kesilmez diye biliyorum kardeşim sanırım 1 ay gecikme ile de kesmezler.
https://www.icerikyazar.com/
Phantaso
İçeriklerin Gücü Adına!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Metin Yazarı & Editörü
-
-
Ad Soyad
F** S**
-
-
-
Ticaret
119, (%100)
4 yıl boyunca kullandığım karttan hiçbir şekilde kesinti olmadı. Sadece 3. ay kredi kartı borcu ödemeyince bloke koyuyorlar. Bir aylık için hiçbir şey yapmazlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Ön Muhasebe & Bilgisayarcı
-
-
Ad Soyad
R** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%0)
Bursun yatırıldığı zaman direk avansa gecer zaten.
Www.Svhaber.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Z**
-
-
-
Ticaret
30, (%93)
Kesilmek derken hocam; eğer kredi kartı borcunuzu 2 ay geciktirirseniz, banka sizi arayıp ödeyin der, sürekli mesaj atar. 3 ay gecikirse kredi kartı kısmı kullanıma kapatılır ve toplam borcu ödemeniz gerekir. Toplam borcu ödedikten sonra kredi kartınız direkt açılmaz, Ziraat'e tekrar kredi kartını açtırmak için gitmeniz gerekir. Kapanması sorun olmaz 5 dakika içinde zaten açarlar. Ayrıca sizinle ilgilenen yani kartı ilk çıkarttığınız şube, fazla ilgili ise kredi kartı borcunuzun asgari tutarını bursunuzdan direkt keser (bende böyle yapıyorlar).
Harçlık avans kısmı zaten belli, 350 TL'lik harçlık avanstan ne kadar kullanırsanız, kullandığınız kadar avans ayın 7'sinde yatacak olan 425 TL'den kesilir.
Yani sonuç olarak, kredi kartı borcunuzu ödemediğiniz takdirde ödemeniz gereken tutarın ayın 7'sinde yatan bursunuzdan kesilip kesilmemesi sizinle ilgilenen, şehrinizdeki üniversite şubesinin inisiyatifine kalmış. Ancak bursunuzu çekerseniz, harçlık avans kısmından bu tutar çekilmez. Sadece yatan burs nakit olarak hesapta duruyorsa hesaptan çekerler. Bunu da gece yattığı an çekerseniz ya da banka şubesi açılmadan önce çekerseniz yapma ihtimalleri kalmaz.
Ek olarak: Ziraatten burs aldığınız için bu borcu ödemediğiniz takdirde kredi kartınız kullanıma kapanır ancak sadece kredi notunuz düşer bu işlemden sonra. Ama bankaların kara listesine girmezsiniz. Yani ilerleyen yıllarda kredi çekmek isteyecek olursanız (bedelli askerlik, evlenmek için ya da acil nakit ihtiyaçları gibi sebeplerden) sorun yaşamanız muhtemel.