Bu olaya bizzat şahit olduğum için bilgilendirmek amaçlı sizlerle paylaşmak istedim. Bu nedenle dikkatle okumanızı öneririm.
Bir işletme için e-ticaret sitesi yapmıştık. Fakat site çok yeni olduğu için biraz reklama ve tanıtıma ihtiyacı vardı. işletme sahibi intagramdan takipçi edinmek için biriyle anlaşmış kimdir nedir ne kadar ücret ödemiş bu konuda bilgi sahibi değilim.
30 bin kadar takipçi edindi. Edinmesine edindi ama beğendiği resimlerde adult içerik te vardı. Bu işin nasıl yapıldığını tek bilmiyorum. Sadece emin olduğum sistem herhangi birinin profiline girip birşeyler beğeniyor. Sonra da geri dönüş oluyor o takipçiden. Yani heralde böyle oluyordur.
Bu beğenilen adult resimler işletmenin instagram hesabını takip edenler tarafından fark edilmiş. Şu kişi şunu beğendi diye anasayfada çıkıyor ya durum öyle olmuş yani.
Tabi sonuç olarak bir çok kişiden allah belanızı versin. Siz nasıl insanlarsınız. vs... Bir sürü mesaj gelmiş. İşletme sahibi de tabi hangisiyle uğraşacağını şaşırdı.
Sonuç olarak bu şekilde takipçi kasma gibi şeyler yaptırıyorsanız ya da yaptırmayı düşünüyorsanız. Bu tür şeylerle de karşılaşabilirsiniz diye ben sizleri uyarayım dedim.
Kişi için neyse deyip geçilir de işletme olunca tabi kötü bir olay bu.