lostyazilim
tr.link

İnternette "Sınırlı Erişim" Sorunu Var. Nasıl Çözebilirim?

5 Mesajlar 701 Okunma
acebozum
tr.link

USglm USglm Öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 07.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad U** S**
  • Mesajlar 1864
  • Beğeniler 601 / 364
  • Ticaret 24, (%100)
Arkadaşlar merhaba. Bu konuda biraz araştırma yaptım ama faydalı bir şey bulamadım.
Yaklaşık 2 gündür bu sorun meydana çıktı. İnternetimde sınırlı erişim sorunu var kablolu olarak kullanıyorum ve ünlem işareti çıkıyor bağlantı tanımlanamadı diyor.

Biz interneti switch üzerinden dağıtarak birden fazla bilgisayarda kullanıyoruz. Bir gündür bende sorun yoktu ama bu sefer aynı ağa bağlı diğer bilgisayarda aynı sorun ortaya çıkmış. Sanırım IP çakışması gibi bir şey oldu.

Bu sorunu nasıl çözebilirim, switch'den internet alan her bilgisayarın bağlanması lazım yani bilgisayar eksiltemiyorum. Kablolu bağlantıda bir soruna rastlamadım ben ama bu kabloluda böyle galiba.
Çok sıkıntı çıkarmaya başladı bilgisi olan varsa benimle de paylaşırsa sevinirim.

googleasistan
webimgo

sospas sospas www.mustafasevinc.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Sales and Technical Manager
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1292
  • Beğeniler 356 / 550
  • Ticaret 37, (%100)
Kullandığınız network cihazları kontrol edin. Daha sonra IP çakışması olduğu zaman IP çakışması diye uyarı vermesi lazım. Yada tek tek IP leri pinglemek tüm cihazlarınızı kontrol edin. Gelen internet bağlantısını dağıtımı yaparken aynı girişden 2 tane takmış olabilirsiniz. Yani bir switche birden fazla hat bağlanmıs olabilir.

• Üyelik 07.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad U** S**
  • Mesajlar 1864
  • Beğeniler 601 / 364
  • Ticaret 24, (%100)

sospas adlı üyeden alıntı

Kullandığınız network cihazları kontrol edin. Daha sonra IP çakışması olduğu zaman IP çakışması diye uyarı vermesi lazım. Yada tek tek IP leri pinglemek tüm cihazlarınızı kontrol edin. Gelen internet bağlantısını dağıtımı yaparken aynı girişden 2 tane takmış olabilirsiniz. Yani bir switche birden fazla hat bağlanmıs olabilir.

Şuan Firewall veya DHCP'yi kapatmayı düşündüm modem arayüzü üzerinden de acaba sorunu çözer mi diye merak etmiyor değilim

sospas sospas www.mustafasevinc.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Sales and Technical Manager
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1292
  • Beğeniler 356 / 550
  • Ticaret 37, (%100)

USglm adlı üyeden alıntı

Şuan Firewall veya DHCP'yi kapatmayı düşündüm modem arayüzü üzerinden de acaba sorunu çözer mi diye merak etmiyor değilim

Şimdi network haritanız nasıl bilemiyorum ama olabilecek şeyleri söyledim. Umarım kısa sürede halledersiniz. Forumda arkadaşlar farklı şeyler önerebilir. Kolay gelsin :)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 07.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad U** S**
  • Mesajlar 1864
  • Beğeniler 601 / 364
  • Ticaret 24, (%100)

sospas adlı üyeden alıntı

Şimdi network haritanız nasıl bilemiyorum ama olabilecek şeyleri söyledim. Umarım kısa sürede halledersiniz. Forumda arkadaşlar farklı şeyler önerebilir. Kolay gelsin :)

Ya 5 tane sistem bağlı gözüküyor ama hepsinin farklı ipsi var. Yani ben bir çakışma görmedim. Ama daha önce benim bilgisayarımda gözüken sınırlı bağlantı sorunu bu sefer başka bilgisayarda görülüyor. Arada bana da geliyor yine

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al