+Merhaba, siteme özel tasarım yaptıracağım.(alıcı tema arar tema indirilen sitelerde editlenmiş azda görsel lenmiş tema görür indir yerine 20 tl ye satın al butonu görür hım der düşünür 20 tl ye tema var ise 100 tl ye yazanda olur der. bulur ulaşır birine ve bu soruyu yazar aslında yaşadığı ile sorup anlatmak istediği çok farklıdır.
-Bütçeniz nedir? (satıcı bu şahıs bana ulaştı tasarım yaptırtacak buyurun der çünkü daha önceden yazdığı tasarımların maliyetleri 1000 5000 vb. arasıdır. her müşteriyi diğer müşterilerle aynı görür ve öyle davranır ve o şekilde cevap verir.
+100 TL.(alıcı o soruya fiyat verir çünkü bütçesi odur malum satıcı yadırgar ve isyana başlar ve örnekte oldugu gibi yazar.

aslında şudur ki alıcı ile satıcı birbirlerine kendilerini farklı düşüncelerde farklı ifade ederler. istanbul da ekmek 1 tl samsunda 70 kuruş iken ne istanbul daki samsuna gittiğinde istanbul daki alış fiyatından almak istemez 70 kuruş işine gelir samsundaki istanbul a gittiğinde 1 tl den almak istemez çünkü 70 kuruşa daha önce aldığı ekmeğe 1 tl vermek istemez.

unutmayalım her malın bir alıcısı vardır. mal senindir o fiyata vermezsin olur biter para adamındır bütçesi odur fazlasını veremez olur biter. yani herkes biri 1000 tl yazıyor diye 1000 tl yazdırmak zorunda değildir, sizde 100 tl e yazanlar gibi yazmak zorunda değilsiniz neden bu kadar agrasif düşünce yapısına sahipsiniz

Ek Olarak: pardon yanlış yere yazmışım :)